Autorităţile ucrainene din Liov se pregătesc de război

Autorităţile ucrainene din oraşul nord- vestic Liov se pregătesc de război, în eventualitatea unui atac rusesc dinspre Belarus.

Adăugat: 3 Iulie 2022
Ultima actualizare:3 Iulie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Soldați ucraineni după o luptă cu forțele ruse în capitala ucraineană Kiev, 26 februarie 2022. Foto: Sergei SUPINSKY/ AFP
trimite pe mail

În fiecare cartier se va înfiinţa un comandament de apărare şi se analizează formarea unor formaţiuni de luptă din voluntari, a anunţat primarul oraşului.

Totodată, el a precizat că se iau măsuri pentru asigurarea resurselor de hrană în cazul blocării rutelor principale care fac legătura cu oraşul.

Sâmbătă,  forţele ruse au continuat bombardamentele, iar cele mai grele lupte se dau la Lisiciansk.

Nu este clar deocamdată dacă a fost sau nu cucerit acest oraş estic, considerat ultima redută înainte de preluarea întregii regiuni Donbas de către armata rusă.

În timp ce miliţiile separatiste anunţă că au încercuit complet oraşul Lisiciansk împreună cu forţele ruse după ce au ocupat şi ultimele înălţimi strategice, Kievul spune că sunt lupte violente care fac ravagii dar, din fericire, oraşul nu este încercuit şi se află în continuare sub controlul armatei ucrainene.

Mai multe explozii au zguduit azi oraşul ucrainean Nikolaiev, a anunţat primarul localităţii aflate în apropiere de portul Odesa de la Marea Neagră.

Oamenii au fost sfătuiţi să stea în adăposturi, iar sirenele au sunat toată ziua. Armata rusă spune că a ţintit cu precizie posturi de comandă din zonă.

Este zi de doliu astăzi în această parte a Ucrainei, unde ieri rachetele ruseşti au lovit blocuri de locuinţe, ucigând peste 20 de civili. Forţele ucrainene din serviciile pentru situaţii de urgenţă continuă să caute victime sub dărâmăturile unui bloc de nouă etaje bombardat. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut azi din nou Europei să răspundă unită războiului.

"Agresiunea rusă împotriva Ucrainei este o agresiune împotriva întregii Europe unite, împotriva fiecăruia dintre noi, împotriva valorilor commune, iar răspunsul nostru trebuie să fie unitar" , spune el.

Pe de altă parte, consilierul său, Mihail Podoliak, unul din principalii negociatori în relaţia cu Rusia, observă că nu este departe momentul în care aceasta va fi catalogată de lumea civilizată drept stat terrorist, deoarece a atacat civil şi spune că acest lucru chiar ar trebui făcut.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Iulie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza