Autorităţile se mobilizează pentru organizarea summitului european la Sibiu

Summitul de la Sibiu ar urma să aibă loc la 30 martie 2019, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, după ieşirea Marii Britanii din UE.

Adăugat: 14 Septembrie 2017
Ultima actualizare:14 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene
trimite pe mail

Autorităţile române au început deja pregătirile pentru organizarea la Sibiu a unui summit special al liderilor europeni, în primăvara anului 2019, a anunţat astăzi ministrul afacerilor europene Victor Negrescu.

Propunerea a fost făcută ieri, de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, în discursul despre viitorul Uniunii, un discurs în care pentru prima dată, România a fost menţionată de cinci ori, de cele mai multe ori pozitiv, a remarcat ministrul Victor Negrescu.

"România a fost cea mai menţionată ţară în discursul preşedintelui Junker în acest an şi putem spune că, într-adevăr, aceste cinci referinţe sunt predominant pozitive, nu doar neutre.Vorbim de menţionarea României ca un stat cu drepturi depline, care poate contribui la construcţia europeană. Ieri, de îndată ce a fost rostit acest discurs, am discutat din nou cu prefectul judeţului Sibiu, care a luat legătura cu primarul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a programa de îndată o întâlnire comună, în care să discutăm aspectele logistice", a spus Victor Negrescu.

Summitul ar urma să aibă loc la 30 martie 2019, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, depre mai multă unitate în Uniunea Europeană, imediat după ieşirea Marii Britanii.

Victor Negrescu a mai spus că România va declanşa o nouă ofensivă privind aderarea la spaţiul de liberă circulaţie Schengen, cu o prezenţă mai mare în statele care încă mai sunt reticente faţă de această integrare.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza