Autorităţile române şi franceze caută soluţii la problema romilor

Autorităţile franceze au anunţat că vor expulza şapte mii de cetăţeni romi până la sfârşitul lunii.

Adăugat: 12 Septembrie 2012
Ultima actualizare:12 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Situaţia romilor este  discutată  la Bucureşti de autorităţile române, cu ministrul francez de interne şi cel delegat pentru afaceri europene.

Va fi semnat şi un acord de sprijinire a reintegrării cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome reveniţi din Franţa.

Ajutorul va fi acordat de către Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare.

Potrivit corespondentului RRA la Paris, Roxana Vasile, fermitate, dar respectul persoanelor este mesajul autorităţilor franceze în contextul acestei vizite.

Toleranţa trebuie să fie zero faţă de taberele ilegale, iar deciziile justiţiei de desfiinţare a lor trebuie respectate - spune ministrul francez de interne, Manuel Valls. 

"Nu ne putem permite să primim toate aceste populaţii care adesea sunt condamnate ale sorţii, alungate, discriminate în ţările lor. Franţa în situaţia în care se află în prezent nu poate primi, cum spunea un fost prim ministru, toată mizeria lumii şi a Europei. Îşi asumă responsabilităţile în materie de azil, de integrare a populaţiilor rome, dar nu le poate primi", a spus Manuel Valls.

Numărul romilor aflaţi în Franţa este estimat la 15 mii.

Potrivit ministrului de interne, Manuel Valls, până la sfârşitul acestei luni numărul expulzărilor va ajunge la 7 mii.Autor:
Roxana Vasile,corespondent RRA la Paris
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza