Autorităţile române, pregătite pentru un eventual val de imigranţi

Şeful Serviciului Teritorial de Poliţie de Frontieră Caraş-Severin susţine că autorităţile române se pregătesc intens pentru a gestiona "fluxuri migratorii serioase" care ar putea forţa graniţele.

Adăugat: 25 August 2015
Ultima actualizare:25 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Imigranţi. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Autorităţile române sunt pregătite pentru un eventual val de imigranţi care ar putea forţa graniţele ţării, susţine şeful Serviciului Teritorial de Poliţie de Frontieră Caraş-Severin, comisar şef Florin Bulgariu. 

"Încă ne bucurăm de liniştea dinaintea furtunii. Încă nu au început pe partea noastră, dar avem temeri serioase să credem că fluxurile migratoare în viitor vor afecta ţara noastră, în primul rând, şi judeţul în al doilea rând. Având în vedere şi măsurile adoptate recent de guvernul ungar de a construi un gard la frontiera cu Serbia există posibilitatea pe care o luăm în calcul şi ne pregătim intens pentru asta de a gestiona fluxuri migratorii serioase", a spus Florin Bulgariu.

Peste 340 de mii de imigranţi au ajuns în spaţiul comunitar de la începutul anului, iar Comisariatul ONU pentru Refugiaţi a îndemnat Uniunea Europeană să sporească sprijinul acordat ţărilor afectate de fluxul de imigranţi.

Majoritatea acestora ajung pe continent prin Grecia şi Italia, după ce străbat Mediterana pe ambarcaţiuni care, deseori, sunt nesigure.

Bulgaria mobilizează Armata la frontiera cu Macedonia

Securizarea graniţei dintre Ungaria şi Serbia ar putea să îi determine pe imigranţii care traversează Macedonia să se îndrepte către Bulgaria, consideră autorităţile de la Sofia.

Acestea au mobilizat armata pentru a întări controlul la frontiera cu Macedonia şi au trimis, în zonă, inclusiv blindate.

Bulgaria va întări paza frontierei cu Macedonia, dislocând blindate în zona celor 4 puncte de trecere: Ghiueşevo, Stanke Lisicikovo, Zlatarevo şi Kulata, transmite corespondentul RRA în Bulgaria, Petio Petkov.

Într-o primă etapă acolo vor sosi numai căteva zeci de militari care vor colabora cu Poliţia de frontieră.

Vor fi formate patrule mixte în interiorul ţării.

Armata va asigura camioane şi autobuze.

De câteva zile, de-a lungul frontierei patrulează elicoptere militare.

Viceprim-ministrul şi ministru de interne, Rumiana Bacivarova, a declarat astăzi că, pentru Bulgaria pătrunderea zecilor de mii de imigranţi în Macedonia şi Serbia nu reprezintă o surpriză.

Situaţia este o reacţie previzibilă la măsurile severe aplicate în Italia. Bulgaria se va putea confrunta cu o criză de proporţii după ce Ungaria va construi zidul de sârmă ghimpată la frontiera cu Serbia.

Măsurile severe aplicate de Sofia deocamdată îi fac pe refugiaţi să evite drumul prin Bulgaria.

Am devenit practic o frontieră externă a zonei Schengen, a subliniat Rumiana Bacivarova.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza