Autorităţile române condamnă ferm atacurile teroriste

Preşedintele României, premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au transmis pe site-uri de socializare, regretele şi compasiunea faţă de victimele atentatelor teroriste comise ieri.

Adăugat: 27 Iunie 2015
Ultima actualizare:27 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta, stânga şi preşedintele Klaus Iohannis
trimite pe mail

Într.o postare pe Facebook, preşedintele României îşi exprimă regretul faţă de victimele atentatelor teroriste.

"Îmi exprim regretul profund față de victimele atentatelor teroriste de astăzi. Aceste atentate ne arată că terorismul reprezintă o amenințare reală în fața căreia trebuie să rămânem fermi și uniți. România este solidară cu statele lumii în lupta împotriva terorismului și va continua să se implice în combaterea acestui fenomen.Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, se declară 'şocat' de atacul terorist care a avut loc la o moschee din Kuweit şi transmite condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor", scrie pe pagina sa de socializare preşedintele României, Klaus Iohannis.

Mesajul  preşedintelui Iohannis pe Facebook

 

 

Îmi exprim regretul profund față de victimele atentatelor teroriste de astăzi. Aceste atentate ne arată că terorismul...

Posted by Klaus Iohannis on 26 Iunie 2015
 

Premierul Victor Ponta condamnă atentatul terorist

Şi premierul Victor Ponta şi-a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor din Tunisia şi a condamnat ferm atacurile teroriste din Tunisia.

"Condamnation ferme de l’attentat terroriste en Tunisie. Solidarité avec la Tunisie et condoléances aux familles des victimes", a scris Ponta pe Twitter.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu: Sunt şocat

"Sunt şocat de atacul de astăzi de la moscheea din Kuweit. Condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor. Trebuie să lucrăm împreună cu toţii pentru a lupta împotriva terorismului şi a consecinţelor sale",  este mesajul lui Bogdan Aurescu, postat vineri pe contul de Twitter al Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea Aurescu transmite condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor atentatului din Tunis.

"Condamn ferm atentatele odioase comise în Sousse, Tunisia, care au cauzat moartea unor persoane nevinovate", se mai arată în mesajul ministrului.

Val de atacuri teroriste vineri

Peste 60 de oameni şi-au pierdut viaţa ieri, într-un val de atacuri teroriste comise în Franţa, Tunisia şi Kuweit.

Cel puţin 37 dintre aceştia, între care şi turişti britanici, irlandezi, germani şi belgieni, au fost ucişi într-o staţiune balneară tunisiană, după ce un tânăr a deschis focul pe o plajă.

Alţi cel puţin 25 de oameni au murit într-un atac sinucigaş, cea a vizat o moschee din capitala Kuweitului şi care a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Şi în Franţa o persoană a fost decapitată la o uzină de produse chimice.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza