Autorităţile române au cheltuit peste 50 de milioane de lei cu refugiaţii

Executivul va trimite la Bruxelles documentele necesare pentru decontarea acestor cheltuieli.

Adăugat: 5 Martie 2022
Ultima actualizare:5 Martie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Ciucă, premierul României. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Autorităţile române au cheltuit până acum cu refugiaţii peste 50 de milioane de lei, a anunţat premierul Nicolae Ciucă, la finalul reuniunii Grupului operativ pentru Ucraina şi a şedinţei de guvern.

El a spus că săptămâna viitoare executivul va trimite la Bruxelles documentele necesare pentru decontarea acestor cheltuieli.

Şeful Guvernului a mai menţionat că va fi înfiinţat un culoar verde cu Republica Moldova pentru tranzitul refugiaţilor.

Bucureştiul şi Chişinăului îşi vor coordona activităţile pentru crearea unui culoare verde care să faciliteze tranzitul cetăţenilor ucraineni prin Republica Moldova, a anunţat premierul Nicolae Ciucă, explicând, totodată, în ce constă acest demers.

Nicolae Ciucă: Punând la dispoziţie mijloace de transport autorităţilor moldovene şi, desigur, amplificând mijloacele şi personalul necesar pentru a putea să procesăm mai uşor cetăţenii ucraineni la graniţa din România.

Din 24 februarie, de la începerea conflictului din Ucraina şi până în prezent, au fost cheltuite aproximativ 51 de milioane de lei pentru sprijinirea refugiaţilor, a mai spus şeful executivului, precizând că săptămâna viitoare vor fi trimise la Bruxelles documentele necesare pentru decontarea cheltuielilor.

Au fost, totodată, stabilite în şedinţa de guvern şi cheltuielile pentru cazarea cetăţenilor ucraineni.

Nicolae Ciucă: Am stabilit ca pentru cei care vor fi cazaţi în spaţiile asigurate de instituţiile statului costul să fie de 50 de lei per persoană, pentru cei care vor fi cazaţi în alte spaţii decât cele puse la dispoziţie de către autorităţile statului costul să fie de 100 de lei per persoană.

Nicolae Ciucă a mai spus că suma totală va fi de 208 milioane de lei, bani care vor fi daţi din fondul de rezervă al Guvernului.

VIDEO: Declarații după ședința de guvern.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza