Autoritățile, pregătite să intervină în caz de vreme rea

Toate structurile operative vor lua măsurile necesare pentru prevenirea eventualelor probleme care ar putea fi cauzate de vremea rea anunţată de meteorologi.

Adăugat: 26 Decembrie 2014
Ultima actualizare:26 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Videoconferință la sediul MAI
trimite pe mail

Autorităţile sunt pregătite să intervină dacă vremea rea prognozată de meteorologi va crea probleme.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca toate structurile operative să ia măsurile necesare pentru prevenirea eventualelor probleme care ar putea fi cauzate de vremea rea anunţată de meteorologi.

MAI a anunţat astăzi principalele măsuri luate în teritoriu.

Poliţiştii rutieri vor fi în stradă pentru a oferi sprijin conducătorilor auto şi pentru a lua măsurile necesare în cazul în care situaţia meteo impune închiderea unor secţiuni de drum afectate de viscol.

Autorităţile recomandă şoferilor să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

"Pentru siguranţa deplasării, recomandăm şoferilor să evite călătoriile pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă totuşi circulă pe drumuri cu probleme să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie. Pentru zonele care vor fi afectate de viscol şi ninsoare este obligatorie echiparea autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante", a spus purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Monica Dajbog a mai spus că autorităţile locale trebuie să asigure spaţii de cazare dacă vor exista persoane blocate în trafic.

De asemenea, la nivel teritorial, autorităţile locale trebuie să aibă o situaţie cât mai exactă cu persoanele care au nevoi medicale astfel încât intervenţia să se facă în timp util.

La nivelul MAI funcţionează în regim de permanenţă Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor.

Cod galben de ninsori și viscol

Vremea se răceşte în toată ţara.

Meteorologii au emis cod galben de ninsori şi viscol valabil din această seară de la ora 20:00 până mâine seară la aceeaşi oră în 32 de judeţe şi în capitală.

"În acest interval, în sudul şi în sud-estul ţării şi local în centru, dar şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă ce va depăşi local 20 cm, în Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în Muntenia şi Oltenia precipitaţiile vor fi mixte şi izolat vor fi depuneri de polei. Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45-55 km/k viscolind temporar ninsoarea", a spus meteorologul Oana Păduraru.

De mâine seară, codul galben se extinde până luni noapte la aproape toată ţara.

Ninsorile şi viscolul vor ocoli doar cinci judeţe din nord-vest.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza