Autorităţile pregătesc o alternativă la taxa pentru timbrul de mediu

Ministrul Mediului susține că se lucrează la o soluție alternativă la timbrul mediu, care nu va reprezenta o impozitare suplimentară pentru cetăţeni.

Adăugat: 21 Februarie 2017
Ultima actualizare:21 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Constantin, ministrul Mediului
trimite pe mail

Autorităţile române urmează să prezinte o alternativă la taxa pentru timbrul de mediu, a anunţat ministrul de resort, Daniel Constantin.

El a explicat că noul sistem nu va reprezenta o impozitare suplimentară pentru cetăţeni, ci va urmări reducerea numărului de autoturisme poluante.

Demnitarul a mai spus că anul acesta din Fondul de Mediu şi alte fonduri de profil se vor finanţa 11 programe, printre care înlocuirea taxei de timbru sau programele Rabla şi Rabla Plus, Casa verde şi Casa verde plus.

"Timbrul de mediu ca şi taxă a fost eliminat. Aici este important să trăim într-un mediu mult mai curat. Eu gândesc împreună cu alte instituţii ale statului, în momentul de faţă, un sistem modern astfel încât să nu venim cu taxare suplimentară pe cetăţean, dar, în acelaşi timp, să ne asigurăm că avem autoturisme din ce în ce mai puţin poluante, mai ales în zonele în care avem aglomerări urbane, un sistem modern, european, pe care l-am gândit astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu", a susținut Daniel Constantin.

Ministrul a reamintit că, în prezent, Bucureştiul, Braşovul şi Iaşiul sunt sub procedură de infringement din cauza calităţii aerului, informează  reporterul RRA,  Atena Teognoste.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza