Autorităţile nu doresc deocamdată carantinarea Bucureştiului

Autorităţile nu doresc deocamdată carantinarea Bucureştiului, în pofida ratei mari de infectare cu noul coronavirus.

Adăugat: 24 Martie 2021
Ultima actualizare:24 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prefectul Alin Stoica a declarat că în această săptămână ar putea fi, însă, luate măsuri pentru o mai bună protejare a populaţiei şi a menţionat că în acest moment este aşteptată o analiză a Direcţiei de Sănătate Publică.

Alin Stoica: E clar că incidenţa creşte - şi creşte abrupt în ultimele zile -, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare. La momentul acesta am dispus deja înăsprirea controalelor, mai ales în zonele pe care deja le ştiţi că sunt problematice şi căutăm, inclusiv împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Inspecţia Sanitară, bază legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înţeleg să respecte normele sanitare. Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie este o aglomerare urbană destul de mare. Trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ar urma să ia astăzi o decizie în legătură cu impunerea de noi restricţii în capitală.

Printre măsurile avute în vedere se numără închiderea şcolilor şi grădiniţelor, limitarea numărului clienţilor în magazine, decalarea programului de lucru, interzicerea organizării de evenimente sau activităţi private pentru copii în spaţii închise precum afterschool-uri şi închiderea locurilor de joacă pentru copii în parcuri.



Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza