Autorităţile nu avansează un termen pentru eliminarea restricţiilor

Autorităţile au în lucru mai multe scenarii şi deocamdată nu au avansat un termen al începerii eliminării restricţiilor şi nici nu au oferit detalii despre etapele care se vor parcurge.

Adăugat: 20 Februarie 2022
Ultima actualizare:20 Februarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au explicat că sunt multe aspecte de clarificat, iar acestea nu ţin doar de măsurile de protecţie, ci şi de funcţionarea instituţiilor implicate în gestionarea crizei sanitare.

Raed Arafat a mai precizat că încă nu s-a stabilit nici dacă starea de alertă va fi sau nu prelungită după data de 8 martie, când expiră actualul termen de 30 de zile.

Raed Arafat: Starea de alertă nu înseamnă numai purtarea măştii sau aplicarea unor măsuri, starea de alertă ne permite să luăm nişte măsuri care vin în sprijinul sectorului sanitar, care, probabil, cu încetarea ei, nu vom mai putea aplica acestei măsuri. Detaşările putem să le facem în forma în care le facem acum numai pentru că este stare de alertă. Analiza asupra prelungirii sau nu se va face la momentul potrivit, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, luând în considerare toate punctele de vedere care vin din partea ministerelor care au rol în această pandemie.

Medicii atrag însă atenţia, că deşi se tot discută despre relaxare, valul 5 nu s-a încheiat, cu atât mai puţin pandemia.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza