Autorităţile nu au în vedere o relaxare a restricţiilor actuale

Autorităţile nu au în vedere o relaxare a restricţiilor actuale, impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Adăugat: 1 Aprilie 2021
Ultima actualizare:1 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Florin Cîţu a explicat, după şedinţa de guvern, de ieri, că noile măsuri au fost luate pentru că în ultima perioadă a crescut numărul de cazuri noi şi a celor care ajung la Terapie Intensivă.

În atenţia miniştrilor s-a aflat şi situaţia Companiei Metrorex, care ar urma să fie reorganizată, pentru a fi putea plătite salariile din bugetul actual.

Noile măsuri restrictive au rolul de a ne ajuta să depăşim această perioadă dificilă, de a reduce răspândirea coronavirusului - a declarat, la finalul şedinţei de guvern, premierul Florin Cîţu.

Potrvit acestuia, decizia nu a fost deloc una uşoară, dar ea a fost luată după mai multe consultări cu specialiştii din sănătate cu autorităţile locale, dar şi cu reprezentanţii clerului.

Florin Cîţu: Am cerut soluţii de la specialişti, ce putem să facem să încetinim răspândirea virusului o perioadă, ca să ne permită nouă să accelerăm campania de vaccinare, pentru că trebuie să ştim cu toţii că singura soluţie de a ieşi din pandemie o reprezintă vaccinarea, dar sunt măsuri care ne ajută pe termen scurt, acum, luna aceasta - luna viitoare, să putem să accelerăm campania de vaccinare. După aceea, veţi vedea că lucrurile se vor schimba.

În ceea ce priveşte situaţia Companiei Metrorex, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, spunea că veniturile acesteia nu pot acoperi atât creşterile salariale, cât şi menţinerea aceluaiaşi număr de angajaţi, iar dacă sindicatele nu vor accepta să discute, compania ar putea intra în insolvenţă.

Cătălin Drulă: Există doar variante matematice simple: ori se acceptă de către angajaţi, de către sindicat, o renegociere şi, eventual, acea creştere de 18% de anul trecut să nu aibă loc, sau să aibă loc cândva în viitor, eşalonat; ori se ajunge la disponibilizări. Sau, mai există şi varianta a treia, care este, din punctul meu de vedere, cel mai puţin fericită, dar dacă nu există înţelepciune, se va ajunge acolo, şi anume, insolvenţa.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a mai spus că, după 2 aprilie, când expiră termenul de somaţie pentru spaţiile comerciale de la Metrou, va merge înainte cu evacuarea lor.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza