Autorităţile iau măsuri pentru fluidizarea activităţii la Direcţia Permise şi Înmatriculări

Ministrul de interne, Draoş Tudorache, a anunţat că de luni la Direcţia Permise din capitală se va lucra în două schimburi, respectiv de la ora 7 dimineaţa până la 21.

Adăugat: 25 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dragoş Tudorache, ministrul de interne
trimite pe mail

Ministrul de interne, Dragoş Tudorache, a anunţat o serie de măsuri pentru fluidizarea activităţii la Direcţia Permise şi Înmatriculări din Bucureşti, după ce şi astăzi sute de persoane au aşteptat la cozi impresionante pentru a-şi rezolva problemele.

Ministrul de interne, Draoş Tudorache, a anunţat că de luni la Direcţia Permise din capitală se va lucra în două schimburi, respectiv de la ora 7 dimineaţa până la 21.

Vor fi detaşaţi din aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne 60 de angajaţi, detaşarea se va face pentru o perioadă de două luni, iar aceştia vor beneficia de instruire în acest week-end.

De asemenea, o altă măsură anunţată de ministrul Dragoş Tudorache: se vor putea face programări on-line, iar pentru acestea vor exista ghişee separate.

Ministrul şi-a arătat nemulţumirea faţă de situaţia creată şi a declarat că este inacceptabil ca sute de oameni să stea zilnic la coadă la ghişee, iar conducerea celor două instituţii, respectiv Direcţa de Permise şi Paşapoarte, dar şi prefecturile, să nu ia nicio măsură pentru a remedia acestă problemă.

O altă măsură anunţată este aceea că din 3 ianuarie 2017 Direcţia de Paşapoarte nu va mai avea sediul în Pipera.

Aceasta va funcţiona într-un mall din capitală.

În acest fel, vor exista mai multe ghişee pentru Direcţia de Înmatriculări şi Permise.

O altă măsură importantă, ţinând cont de faptul că programările pentru proba traseu, atunci când cei care doresc să-şi ia carnetul se face foarte târziu în lipsa examinatorilor, din martie 2017, o dată ce persoana care a luat acel examen este declarată admisă, va putea să-şi aleagă în mod computerizat şi data la care să susţină traseul.

 Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza