Autorităţile iau în calcul trecerea la scenariul 4 de criză

Acest scenariu intră în funcţiune atunci când în România vor peste 2000 de persoane confirmate cu noul coronavirus.

Adăugat: 29 Martie 2020
Ultima actualizare:29 Martie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Autorităţile iau în calcul trecerea la scenariul 4 în criza provocată de pandemia de COVID-19, a declarat aseară, la un post privat de televiziune, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acest scenariu intră în funcţiune atunci când în România vor peste 2000 de persoane confirmate cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a precizat că la nivelul Ministerului de Interne este în pregătire o altă ordonanţă militară, care să prevadă noi măsuri.

Nelu Tătaru: Un scenariu care implică tratarea unor cazuri uşoare şi medii la domiciliu, sub supraveghere medicală, iar în spital, tratamentul pacienţilor cu afecţiuni coronavirus cu manifestări moderat-severe şi critice. Avem, tot în scenariul 4, un moment în care personalul medical asimptomatic, dar pozitiv la coronavirus, va rămâne şi va trata pacienţii infectaţi cu coronavirus care sunt spitalizaţi. Avem nişte propuneri pe care le-am făcut la colegii noştri de la Ministerul de Interne, ca într-o ordonanţă militară viitoare să putem cuprinde şi acest punct în care să ne protejăm vârstele extreme şi să protejăm şi pe cei cu comorbidităţi. Avem un scenariu 4 în care testările sunt extinse la tot ce înseamnă persoană instituţionalizată, la tot ce înseamnă personalul medical.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza