Autoritățile fac apel la populație să doneze sânge

Trei centre de recoltare de sânge sunt deschise în Capitală, iar minisitrul Sănătății a făcut apel la donatori să se prezinte eşalonat şi în zilele următoare pentru a evita aglomeraţia.

Adăugat: 31 Octombrie 2015
Ultima actualizare:31 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile au reînnoit în această dimineaţă apelul către populaţie să doneze sânge pentru victimele accidentului de noaptea trecută, când 27 de persoane au murit şi peste 160 au fost rănite, dar îi roagă pe cetăţeni să meargă la centrele de donare şi în zilele următoare nu doar astăzi.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, au făcut cu puţin timp în urmă declaraţii de presă legate de această tragedie.

La această oră, situaţia este stabilizată în ceea ce opriveşte victimele incidentului care a avut loc azi-noapte într-un club din Bucureşt, a afirmat ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

El a precizat că în acest moment sunt asigurate medicamentele şi echipmentele necesare celor 145 de victime internate în spitalele din capitală.

Trei centre de recoltare de sânge, deschise

Sunt deschise şi la ora actuală trei centre de recoltare de sânge în capitală a adăugat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care însă a făcut apel la donatori să se prezinte eşalonat şi în zilele următoare pentru a evita aglomeraţia.

"Facem însă un apel pentru a nu crea aglomeraţie nici în acest moment şi pentru a conserva eforturile şi pe zilele următoare, când vom avea nevoie de cantităţi suplimentare de sânge. Să nu ne ducem toţi în momentul de faţă, ci să conservăm efortul pentru zilele următoare. În momentul de faţă este asigurat necesarul", a spus Nicolae Bănicioiu.

Bilanț provizoriu: 27 de morți

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a precizat la rândul său că în acest moment sunt 27 de decedaţi în urma incidentului de azi-noapte.

17 persoane decedate în club nu au fost încă identificate. Nu au putut fi verificate nici alte 5 victime care fac parte din grupurile de persoane internate în spitalele din Bucureşti.

VEZI FILMUL EVENIMENTELOR TRAGEDIEI

Raed Arafat a mai precizat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu a primit nici o cerere de autorizare pentru acţiunile de azi-noapte, care au dus la incidentul din clubul bucureştean.

El a precizat că la ora actuală se desfăşoară o anchetă în acest caz.

Guvernul urmează să decreteze, începând de astăzi, trei zile de doliu naţional pentru victimele incidentului care a avut loc azi-noapte în capitală.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza