Autorităţile din Macedonia, depăşite de numărul mare de imigranţi

Sute de imigranţi au trecut astăzi graniţa dintre Grecia şi Macedonia, după ce poliţia pare să fi abandonat eforturile de a-i opri.

Adăugat: 23 August 2015
Ultima actualizare:23 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Imigranţii sunt în tranzit către spaţiul Schengen .

Autorităţile de la Skopje, ca şi cele de la Atena au început să ia măsuri pentru transportarea acestora.

Imigranţii ajunşi în Grecia se îndreaptă către spaţiul Schengen şi tranzitează în drum Macedonia, Serbia şi Ungaria.

Autorităţile de la Skopje au încercat iniţial să reducă numărul lor - care a ajuns la 2000 de persoane pe zi - iar joi au decretat stare de urgenţă şi au închis frontiera sudică a ţării.

Câteva mii de persoane au reuşit însă ieri să rupă cordonul forţelor de ordine, după ciocniri în care acestea au recurs şi la gaze lacrimogene.

Macedonia a decis, între timp, să suplimenteze numărul de trenuri către Serbia şi, de asemenea, a început să trimită la graniţă autobuze pentru a-i transporta pe imigranţi.

Şi Guvernul de la Atena a luat măsuri pentru a mări numărul de feriboturi către Grecia continentală, în condiţile în care insulele greceşti riscă să fie sufocate de afluxul fără precedent de imigranţi, 50.000 doar în luna iulie.

Potrivit Agenţiei Europene pentru Supravegherea Frontierelor, numărul imigranţilor către spaţiul comunitar s-a triplat în primele şapte luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2014, ajungând la 340.000, dintre care 100.000 doar luna trecută.

Majoritatea imigranţilor sunt refugiaţi din Siria şi din alte ţări din regiune afectate de conflicte.

De la declanşarea războiului, în urmă cu patru ani, câteva milioane de sirieni au fugit din calea violenţelor, însă până acum, majoritatea au rămas în Turcia, Liban şi Iordania.Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza