Autorităţile din Belgia, în stare de alertă

Autorităţile din Belgia sunt şi azi în stare de alertă din cauza riscului crescut de atentate teroriste.

Adăugat: 24 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un al patrulea suspect a fost pus sub acuzare pentru legături cu atacurile de la Paris, dar principalul urmărit, Salah Abdeslam, bănuit că ar fi unul dintre terorişti, este încă în libertate.

După anunţul premierului belgian, Charles Michel, de aseară, că întoarcerea la o viaţă normală se va face cât mai rapid posibil, astăzi au început să circule unele mijloace de transport în comun, în afară de metrou, care va circula începând de mâine.

Unele instituţii culturale şi comerciale din Bruxelles au început să se redeschidă.

Străzile rămân însă în continuare goale.

Doar în centrul capitalei se poate observa că oamenii circulă.

Marile magazine nu au deschis încă şi anunţă că o vor face numai de mâine.

Şcolile vor fi redeschise tot începând de mâine, iar unii părinţi spun că nu vor să-şi lase copiii la şcoală, pentru că nimic nu s-a schimbat şi că nu se simt asiguraţi de autorităţi în faţa unei ameninţări teroriste.

Şcolile s-au organizat, spune însă ministra educaţiei, care pledează pentru reluarea activităţii începând de mâine.

Între timp, nicio operaţiune a poliţiei nu a avut loc în Bruxelles în căutarea suspecţilor, despre care s-a vorbit că se află în Belgia imediat după atentatele de la Paris.

În acelaşi timp, pentru circulaţia cu trenurile internaţionale care trec prin Bruxelles, măsurile de securitate s-au înăsprit, dar Gara Schuman de lângă sediile instituţiilor europene este în continuare închisă şi este păzită de patrule mixteale poliţiei şi armatei, şi vehicule militare care se află instalate, de altfel, în jurul tuturor instituţiilor europene din Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza