Autorităţile dau asigurări că ţin sub control criza coronavirusului

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un apel la populaţie pentru a respecta în continuare recomandările medicale şi distanţarea fizică.

Adăugat: 3 Iulie 2020
Ultima actualizare:3 Iulie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Autorităţile dau asigurări că ţin în continuare sub control criza coronavirusului în România şi că dacă evoluţia îmbolnăvirilor o va permite vor fi decise noi măsuri de relaxare.

Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, la finalul unei reuniuni de lucru la Guvern.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un apel la populaţie pentru a respecta în continuare recomandările medicale şi distanţarea fizică.

El a precizat că numai în ultima săptămână cadrele medicale s-au confruntat cu un număr sporit de cazuri de COVID-19, iar transferul pacienţilor de la Terapie Intensivă din unele spitale către alte unităţi, care mai au locuri, este în creştere.

Nelu Tătaru spunea că acest număr de cazuri poate fi deocamdată gestionat de medici, însă şi populaţia trebuie să conştientizeze periculozitatea acestui virus şi să respecte cu stricteţe regulile sanitare cunoscute.

Ministrul Sănătăţii mai spunea că de la 1 iulie trebuiau luate noi măsuri de relaxare, însă acestea au fost amânate după ce a avut loc o analiză a întregii situaţii împreună cu factorii decizionali, agenţii economici şi toate asociaţiile de profil.

Întrebat dacă se impune instituirea stării de urgenţă, Nelu Tătaru a explicat că în prezent nu se impune, dar poate fi prelungită starea de alertă. Şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a anunţat o sporire a efectivelor care vor acţiona în teren pentru a verifica dacă regulile de protecţie sanitară vor fi respectate şi, de asemenea, vor fi formate şi echipe mixte din poliţişti, jandarmi, pompieri pentru a verifica cât mai operativ inclusiv locaţiile din zona litoralului.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza