Autorităţile centrale şi locale fac eforturi pentru a evita carantinarea Bucureştiului

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi a ratei de infectare în Capitală, care se apropie de plafonul de şase la mie, autorităţile centrale şi locale fac eforturi pentru a evita carantinarea Bucureştiului.

Adăugat: 22 Martie 2021
Ultima actualizare:22 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Premierul Florin Cîţu a discutat cu primarul general al Capitalului şi cu primarii sectoarelor despre ce este de făcut în această direcţie.

Primarul Nicuşor Dan spune că nu are în vedere carantinarea unor sectoare şi le-a cerut oamenilor să respecte măsurile de protecţie.

El nu exclude nici înăsprirea legislaţiei, dar nici înmulţirea controalelor.

Nicuşor Dan: Sunt două chestiuni. Una, o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea, pentru că am văzut cu toţii locuri unde nu se respectă legea şi pentru care sancţiunea este foarte greu să fie aplicată, şi ăsta este atributul autorităţilor naţionale. În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există în acest moment, controlul pe fiecare din secţiuni şi în cazul Primăriei Capitalei e vorba de Poliţia Locală şi de transportul în comun. Încercăm, pe cât posibil, să evităm carantinarea Bucureştiului.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că aşteaptă mâine analiza detaliată a situaţiei pe baza căreia vor fi luate măsuri.

Soluţii adaptate la situaţia locală aşteaptă şi premierul Florin Cîţu.

El are, de la această oră, programată o discuţie online cu toţi prefecţii, iar mâine urmează să comunice şi cu şefii consiliilor judeţene, de asemenea cu primării de municipii.

Alin Stoica: Este momentul ca soluţiile să vină, bineînţeles, de la autorităţile locale. Ştim foarte bine că există particularităţi pentru fiecare judeţ în parte, pentru fiecare municipiu în parte. Mă aştept ca pe lângă discuţiile pe care le avem despre buget, de fiecare dată să susţinem aceste localităţi şi judeţe de la bugetul de stat, să vină şi cu soluţii pentru situaţia dificilă prin care treci astăzi România. Anul trecut v-am cerut încredere că vom trece prin situaţia dificilă şi că vom salva economia, dar am făcut-o împreună. Este momentul să facem asta şi astăzi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza