Autorităţile caută soluţii pentru sistemul de alertare a populaţiei

Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat, reafirmă că este de o importanţă majoră ca România să aibă un astfel de sistem de alertare a populaţiei.

Adăugat: 21 Septembrie 2017
Ultima actualizare:21 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raed Arafat
trimite pe mail

Autorităţile caută soluţii pentru a crea un sistem de alertare a populaţiei, prin intermediul telefoniei mobile, în caz de risc major.

Preşedintele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, Adrian Diţă, a declarat la comisia pentru tehnologie - informaţie din Camera Deputaţilor că trebuie găsită în primul rând soluţia tehnică pe baza căreia să se estimeze costurile şi să se înceapă realizarea proiectului. 

"Încercăm să acoperim toate zonele importante. Cea mai importantă este soluţia tehnică, dar în paralel şi soluţia legislativă şi de reglementare şi nu în ultimul rând şi partea de comunicare către populaţie", a spus Adrian Diţă. 

Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat, reafirmă că este de o importanţă majoră ca România să aibă un astfel de sistem de alertare a populaţiei. 

"Trebuie să realizăm că sunt anumite fenomene care timpul de alertare pentru ele este extrem de scurt; unele chiar în timpul în care se întamplă. Asta cel puţin în ultima perioadă începem să observăm. Din cauza asta devine sistemul şi mai important, pentru a transmite un mesaj instantaneu când afli că aşa ceva a apărut într-o anumită zonă. O să vedem că astfel de situaţii din păcate s-ar putea să devină situaţii obişnuite care să ne întâlnim cu ele chiar în fiecare an de acum", a susţinut Raed Arafat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza