Austria susține aderarea României la spațiul Schengen

România este un partener important pentru Austria din punct de vedere politic, cultural şi economic, a declarat cancelarul Christian Kern, care a dat asigurări că țara sa susține aderarea României la Schengen.

Adăugat: 9 Mai 2017
Ultima actualizare:9 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea premierului Sorin Grindeanu cu cancelarul Christian Kern. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Austria susţine România în demersurile sale de aderare la spaţiul Schengen,  a primit astăzi asigurări, la Viena, premierul Sorin Grindeanu.

Într-o conferinţă de presă comună cu Christian Kern, cancelar al Austriei, premierul a arătat că ţara noastră este în mod incontestabil una dintre pieţele cele mai profitabile pentru Austria.

Cei doi şefi de guvern au salutat bunele relaţii bilaterale şi şi-au exprimat sprijinul pentru dezvoltarea lor.

România este un partener important pentru Austria din punct de vedere politic, cultural şi economic, a declarat cancelarul Christian Kern.

"Cooperările funcţionează foarte bine. Avem unele proiecte foarte mari în România. Sunt companii mari care au investit foarte mult şi cred că se vor îmbunătăţi condiţiile-cadru şi atunci investiţiile vor creşte, dar în final este o decizie a companiilor. Noi putem să-i sprijinim, să-i încurajăm", a spus Christian Kern.

Şi premierul Sorin Grindeanu a subliniat importanţa pe care companiile austriece o au din punct de vedere economic pentru România, precizând totodată că autorităţile de la Bucureşti încearcă în permanenţă să îmbunătăţească mediul economic, astfel încât aceste investiţii să crească şi să se consolideze.

"Austria e al doilea mare investitor în România. Tocmai de aceea considerăm extrem de importantă întâlnirea de la Camera Economică a Austriei cu actualii investitori şi cu cei care doresc să vină în România. Datoria noastră este să prezentăm atuurile pe care le avem, ceea ce vrem să facem în viitor, care sunt politicile şi măsurile pe care dorim să le luăm din acest punct de vedere, astfel încât investiţiile austriece în România să continue să fie la cel mai înalt nivel", a susținut Sorin Grindeanu.

Pe lângă temele legate de viitorul UE şi de preluarea preşedinţiei Consiliului European de către România în 2019, un alt subiect discutat de Sorin Grindeanu şi Christian Kern a vizat şi aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

În acest sens, premierul a primit susţinerea Austriei.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza