Austria și Slovacia reintroduc controalele la frontieră

Cancelarul austriac, Werner Faymann, a declarat că Viena mobilizează 2.200 de militari pentru a ajuta poliţia în gestionarea fluxului de imigranţi care vin, în special, dinspre Ungaria.

Adăugat: 14 Septembrie 2015
Ultima actualizare:14 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Austria şi Slovacia au anunţat astăzi reintroducerea temporară a controalelor la frontieră, după ce, ieri, Germania a adoptat măsuri similare pentru a face faţă valului masiv de imigranţi.

De asemenea, Polonia este pregătită să impună astfel de controale în cazul unor ameninţări de securitate la adresa graniţelor sale, a afirmat premierul Ewa Kopacz.

Ea i-a transmis, totodată, preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că ţara sa nu va fi de acord cu impunerea de cote obligatorii de refugiaţi şi a cerut o întărire a controalelor la frontierele externe ale Uniunii.

Pe de altă parte, cancelarul austriac, Werner Faymann, a declarat că Viena mobilizează 2.200 de militari pentru a ajuta poliţia în gestionarea fluxului de imigranţi care vin, în special, dinspre Ungaria.

De asemenea, Germania a desfăşurat aproximativ 2.100 de agenţi de poliţie la frontierele cu Austria, în timp ce ministerul slovac de Interne a anunţat că 220 de poliţişti suplimentari vor fi trimişi pentru a ajuta forţele de la graniţă, transmite agenţiile de presă.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza