Austria critică dur acţiunile premierului Ungariei în privinţa imigranţilor

Cancelarul austriac Werner Faymann l-a criticat dur pe premierul ungar, Viktor Orban, comparând tratamentul la care sunt supuşi migranţii care traversează Ungaria cu ceea ce se întâmpla în perioada nazistă.

Adăugat: 13 Septembrie 2015
Ultima actualizare:13 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhivă- Viktor Orban, premierul Ungariei
trimite pe mail

În replică, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat sâmbătă că declaraţiile cancelarului austriac Werner Faymann nu sunt demne de un lider politic european din secolul XXI, informează corespondentul RRA la Budapesta.

Peter Szijjarto a declarat Agenţiei ungare de presă MTI că oficialul austriac desfăşoară de mai multe săptămâni o campanie mincinoasă împotriva Ungariei, iar afirmaţiile sale sunt lipsite de orice fundament, în condiţiile în care această ţară respectă toate reglementările Uniunii Europene şi caută o soluţie comună europeană eficientă pentru criza imigranţilor.

Acest lucru este îngreunat tocmai din cauza faptului că există politicieni care generează iluzii false şi visuri neîntemeiate în rândul imigranţilor prin declaraţii iresponsabile, a mai spus Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei ungare a reacţionat astfel după ce cancelarul austriac a declarat într-un interviu acordat publicaţiei germane "Der Spiege" că premierul Viktor Orban acţionează în mod iresponsabil când cataloghează toţi refugiaţii drept imigranţi economici, iar înghesuirea acestor persoane în trenuri cu speranţa că vor ajunge în altă parte aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului.

La începutul acestei luni, câteva sute de imigranţi care plecaseră cu trenul din Budapesta sperând că vor ajunge la Viena au fost coborâţi din vagoane, iar autorităţile au încercat să îi dirijeze către un centru de primire din localitatea ungară Bicske, aminteşte corespondentul RRA.

Numeroşi imigranţi care intră în Ungaria dinspre Serbia au ajuns în ultimele zile în Austria, călătorind cu trenurile din Gara de Est din Budapesta sau din staţia din oraşul Gyor până în localitatea Hegyshalom, de unde au trecut pe jos frontiera în ţara vecină.

Potrivit unor informaţii, numai sâmbătă au ajuns astfel la frontiera dintre Ungaria şi Austria câteva mii de persoane.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza