Aurescu: România, un model european în privinţa protecţiei drepturilor minorităţilor

România este un model european în privinţa protecţiei drepturilor minorităţilor naţionale, care depăşeşte standardele internaţionale - a declarat, astăzi, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Adăugat: 8 Iulie 2015
Ultima actualizare:9 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

Prezent la o conferinţă pe această temă la Timişoara, Aurescu a precizat că ţara noastră nu doar sprijină protecţia indentităţii minorităţilor naţionale, ci şi implicarea acestora în luarea deciziilor cu privire la societatea română în ansamblul ei.

"România a reuşit să creeze un veritabil model intercultural de interacţiune între majoritate şi minoritate. Este un model care pune în valoare diversitatea culturală, este un model care sigur că trebuie perfecţionat în continuare, inclusiv în ceea ce priveşte aplicarea sa, inclusiv în ceea ce priveşte cadrul său, dar, care, depăşeşte în multe dintre părţile sale componente standardele europene actuale în materie de protecţia minorităţilor naţionale", a spus acesta.

Bogdan Aurescu a subliniat, totodată, contribuţia minorităţii germane la dezvoltarea societăţii româneşti şi a precizat că între ţara noastră şi Germania există un dialog susţinut pentru consolidarea măsurilor luate în folosul acestei minorităţi - a transmis corespondentul Radio România Actualităţi, Alina Bujancă.Autor:
Alina Bujancă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2015
Ultima actualizare:
9 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza