Aurescu propune o reuniune a Consiliului româno-iordanian în 2015

Ministrul român de externe propune organiarea unei reuniuni a Consiliului de Afaceri româno-iordanian, în 2015.

Adăugat: 13 Aprilie 2015
Ultima actualizare:13 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la Conferinţa ministerială a UE. Sursa: mae.ro
trimite pe mail

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a propus organizarea unei reuniuni, în 2015, a Consiliului de Afaceri româno-iordanian, propunere acceptată de interlocutorul său, viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe şi expatriaţilor al Regatului Haşemit al Iordaniei, Nasser Judeh.

Cei doi au avut o întrevedere în marja reuniunii ministeriale a UE cu statele partenere din Vecinătatea Sudică, ce a avut loc la Barcelona, ei subliniind interesul comun pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale, care au caracter strategic.

"Bogdan Aurescu a subliniat importanţa continuării sprijinului UE şi al statelor membre acordat autorităţilor iordaniene pentru ameliorarea problemelor umanitare şi combaterea ameninţărilor teroriste, având în vedere complexitatea contextului regional actual", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Ministrul român de externe a reiterat invitaţia ca omologul iordanian să efectueze o vizită la Bucureşti, invitaţie acceptată de acesta, în contextul aniversării în 2015, a 50 de ani de relaţii diplomatice România-Iordania.

Aurescu a evocat iniţiativa sa recentă privind crearea unei Curţi Internaţionale destinate combaterii şi judecării terorismului. Ideea a fost primită cu mult interes de partenerul iordanian, cei doi demnitari convenind să păstreze contactul pe această temă de actualitate.

De asemenea, a fost reiterată solidaritatea ţării noastre cu Regatul Haşemit al Iordaniei în eforturile de gestionare a situaţiei generate de afluxul de refugiaţi sirieni.

Cei doi miniştri au convenit să rămână în contact strâns pentru a coopera la evacuarea cetăţenilor români din Yemen, ministrul român mulţumind pentru disponibilitatea de sprijin arătată de omologul iordanian.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza