Aurescu: MAE va colabora cu Parchetul în problema alegerilor din diaspora

Noul şef al diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, a dat asigurat că MAE "va da tot concursul" anchetei Parchetului General privind organizarea alegerilor în diaspora.

Adăugat: 25 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe. Sursa: mae.ro
trimite pe mail

Noul ministru de externe, Bogdan Aurescu, afirmă că, într-un context regional şi internaţional dificil, diplomaţia română trebuie să fie funcţională şi dă asigurări că ministerul va colabora cu Parchetul General pentru a lămuri chestiunea organizării scrutinului prezidenţial în străinătate.

"Îmi este extrem de clar, aş spune în mod acut, contextul intern dificil în care reputaţia ministerului şi a oamenilor săi a avut de suferit. Toate aspectele legate de organizarea alegerilor şi de implicarea Ministerului Afacerilor Externe în acest proces trebuie clarificate, iar responsabilităţile trebuie clar stabilite. Este foarte bine că s-a declanşat investigaţia Parchetului General şi cred că este important să lăsăm ancheta să-şi urmeze cursul", a spus Aurescu.

În prima sa conferinţă de presă, nou şef al diplomaţiei a anunţat că va face o primă vizită oficială, pe 1 decembrie, la Chişinău, în condiţiile în care alegerile parlamentare din Republica Moldova, din 30 noiembrie, au o valoare istorică.

Bogdan Aurescu a mai spus că, apoi, va merge la Bruxelles, la o serie de reuniuni privind vecinătatea estică şi sudică a Uniunii Europene şi a NATO, la care va discuta despre viitoarea prezenţă NATO în România, dar şi despre regimul de sancţiuni europene pentru Rusia.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
25 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:
26 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza