Aurelian Pavelescu, reales la conducerea PNŢCD

Congresul extraordinar al PNŢCD, organizat sâmbătă, la Opera din Bucureşti marcheză începutul relansării partidului ca formaţiune importantă a dreptei româneşti.

Adăugat: 2 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aurelian Pavelescu a fost reales preşedinte al PNŢCD, la congresul extraordinar al partidului.

Pavelescu a fost ales cu 514 voturi pentru şi 17 împotrivă.

Congresul marchează, potrivit organizatorilor, începutul relansării PNŢCD - Aripa Pavelescu, ca formaţiune importantă a dreptei româneşti.

Delegaţii la congres au ales şi Biroul naţional de conducere al PNŢCD, din care fac parte mai mulţi membri ai Iniţiativei România Liberală care au aderat la PNŢCD, printre care deputatul Diana Tuşa sau Vlad Moisescu.

Reales preşedinte al PNŢCD, Aurelian Pavelescu şi-a prezentat moţiunea "Renaştem pentru România ta", susţinând că partidul trebuie să revină pe scena politică, pentru că este nevoie de PNŢCD pe dreapta eşichierului politic.

"Societatea românească are nevoie de PNŢCD, de valorile şi principiile acestui partid, de modelele marilor oameni politici pe care acest partid i-a născut, de memoria şi exemplul acestui partid, de marele tezaur de idei şi fapte politice ale acestui partid, de povestea acestui partid care, iată, astăzi merge mai departe", a spus Aurelian Pavelescu.

Ales prim-vicepreşedinte al partidului, Vlad Moisescu a declarat că PNŢCD trebuie să fie partidul care se află în opoziţie reală şi să fie alternativa pozitivă la actuala clasă politică.

La congres au fost invitaţi să participe, printre alţii, şi Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice, Gheorghe Flutur, din partea PDL sau Eugen Tomac, preşedintele Mişcării Populare.

 

Invitaţii la Congresul Extraordinar al PNŢCD au pledat duminică pentru unificarea dreptei care are datoria să construiască un viitor mai bun.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a pledat pentru unificarea dreptei.

"Mă bucur să văd că PNŢCD, reprezentantul autentic al dreptei istorice din România, reînvie, îşi regăseşte pasul, energiile, entuziasmul şi puterea politică. Mă bucur că astăzi PNŢCD demonstrează că ceea ce este bun în România nu moare. (...)Cine înţelege să lupte împotriva răului astăzi se implică politic", a spus preşedintele Forţei Civice (FC), Mihai Răzvan Ungureanu

Ungureanu a chemat PNŢCD să se alăture FC, Mişcării Populare şi PDL.

La rândul său, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, susţine că "dreapta a fost divizată din cauza unor orgolii mărunte",  şi doreşte reconstrucţia ei.

"Dreapta este cea care a făcut România Mare, dreapta este cea care ne-a a dus în UE şi NATO, dreapta este cea care a readus democraţia în România, nu aşa cum fac liberalii lui Antonescu astăzi când au devenit practic o anexă a socialiştilor", a spus Tomac.

El consideră că România are nevoie de creştere economică, de stabilitate şi predictibilitate.
um trebuie să fie', a spus Tomac.

Toţi invitaţii au pledat pentru unitatea dreptei, aceştia susţinând că unitatea este necesară în perspectiva viitoarelor alegeri.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza