Aurelian Pavelescu: PNŢCD va redeveni ce a fost!

Aurelian Pavelescu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al PNŢCD la congresul extraordinar care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Adăugat: 31 Octombrie 2013
Ultima actualizare:31 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea pe care o propune pentru conducerea partidului este susţinută de mai mulţi membri ai Iniţiativei "România Liberală", care au aderat la PNŢCD, a afirmat Aurelian Pavelescu.

El a susţinut că noul partid va rezulta "din foarte probabila fuziune între Partidul Forţa Civica şi Partidul Mişcarea Populară.

"PNŢ nu va intra în niciun fel de fuziune pe partea de dreapta. Dacă Forţa Civică şi Mişcarea Populară fac fuziune, e un pas înainte în unificarea dreptei. Putem colabora sub forma unei alianţe, în viitor. Există Alianţa DA, e un pas care s-a făcut deja. Strict juridic, dacă această fuziune va avea loc, partidul care va rezulta poate să rămână în Alianţa DA, ca succesor al Forţei Civice. Logic, juridic, asta înseamnă", susţine Pavelescu.

El a recunoscut că mai există blocaje, dar, cu toate acestea este sigur că "PNŢCD va redeveni ce a fost".

"Blocajele interne nu mai există şi partidul va renaşte, PNŢCD va redeveni ce a fost, partidul reper, partidul moral, partidul românilor, partid pe care mulţi îl aşteaptă", a mai spus el.

De cealaltă parte, Vasile Lupu, reprezentantul unei alte aripi din PNŢCD, nu recunoaşte congresul de sâmbătă şi a declarat că şi-ar dori un congres la care să participe toţi ţărăniştii.

"Domnul Aurelian Pavelescu va fi un preşedinte al PNŢ când va aştepta să candideze într-un congres la care să participe toţi ţărăniştii", a spus Vasile Lupu.

Amintim că pe 30 iunie, preşedintele Partidului Naţional Ţărănist Creştin Democrat, Aurelian Pavelescu, a fost exclus din partid, în urma avizului dat, de membrii Biroului Naţional de Conducere, declara la aceea dată, la Iaşi, în cadrul unei conferinţe de presă, ţărănistul Vasile Lupu.

''Azi (n.r. duminică) s-a întrunit la Iaşi Biroul Naţional de Conducere, birou recunoscut de instanţele de judecată şi care este înregistrat în registrul partidelor politice. Faţă de măsurile abuzive ale domnului Aurelian Pavelescu, de refuzul acestuia de a colabora cu forurile competente ale partidului, Biroul Naţional a hotărât excluderea sa din partid. Pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres cu delegaţi desemnaţi statutar (...), cu participarea tuturor membrilor PNŢCD care înţeleg nevoia de creştin democraţie în România, nevoia de credibilizare a instituţiilor şi statului român'', a precizat Vasile Lupu.

Alte acuzaţii care i se aduc preşedintele PNŢCD:

♦subminarea autorităţii forurilor superioare de conducere ale partidului prin luarea de măsuri abuzive fără consultarea şi aprobarea conducerii'.

♦În particular, preşedintele suspendat s-a substituit în repetate rânduri competenţei şi autorităţii Biroului Naţional de Conducere în situaţii cum ar fi: negocierea de contracte care privesc patrimoniul partidului fără înştiinţarea, consultarea şi aprobarea BNC - închirierea spaţiului din incinta sediului central al partidului pentru activităţi lucrative fără acordul BNC şi fără a da socoteală de fondurile încasate; emiterea unei hotărâri de evacuare a sediului central fără consultarea BNC;

♦refuzul repetat de a prezenta în scris raportul anual de gestiune cu situaţia financiară a partidului; cedarea sediului PNŢCD sector 4 fără acordul BNC;

♦instaurarea unui climat de teroare în partid prin excluderi şi decizii abuzive, cum ar fi stabilirea unor conduceri interimare la nivelul oricărei organizaţii al cărei lider are păreri diferite de cea a lui Aurelian Pavelescu, se scrie în comunicatul remis presei  în iunie 2013.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza