Aurel Vainer salută promulgarea Legii privind interzicerea organizaţiilor rasiste şi xenofobe

Evreii din România salută promulgarea legii care interzice organizaţiile, simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Adăugat: 23 Iulie 2015
Ultima actualizare:23 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Aurel Vainer
trimite pe mail

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Aurel Vainer salută promulgarea de către preşedintele României a legii privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Astfel, afişarea, confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe cu scopul de a fi răspândite, se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la trei ani.

Prin referire la mişcarea legionară, legea incriminează organizaţiile fasciste din România care au activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de Legiunea Arhanghelului Mihail, Garda de Fier şi Partidul "Totul pentru ţară".

"Statul român a făcut, din nou, un gest de recunoaştere a Holocastului din România. Au fost pagini urâte, negre, de durere şi sânge în istoria României şi a evreilor. Această nouă reglementare aduce o precizare, că în rândul organizaţiilor fasciste, în mod explicit în România, a fost şi Mişcarea Legionară, un delict legionar este şi expunerea în public a însemnelor Mişcării Legionare, sau a cântecelor legionare", a a spus doctorul Aurel Vainer în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza