Aurel Vainer participă la comemorarea Holocaustului din România

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, doctor Aurel Vainer, participă la comemorarea Holocaustului din România, care are loc la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim.

Adăugat: 9 Iulie 2017
Ultima actualizare:9 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România
trimite pe mail

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, doctor Aurel Vainer, se află în Israel pentru extinderea cooperării cu organizaţia AMIR şi participă la comemorarea Holocaustului din România, care are loc la Memorialul Yad Vashem din Ierusalim.

Aurel Vainer: Am venit în Israel motivat de discuţiile pe care le avem în legătură cu acordul de colaborare între F.C.E.R. şi A.M.I.R., pe care sperăm să-l finalizăm cât de curând şi veţi putea constata că el prinde viaţă, dar eu am devenit un participant la acest eveniment anual de comemorare de la Yad Vashem.

Reporter: Ce se comemorează astăzi?

Aurel Vainer: Holocaustul evreilor din România. Au fost Holocausturi, diferite forme de manifestare, diferite...

Reporter: Pogromul de la Bucureşti, de la Iaşi.

Aurel Vainer: Pogromul de la Iaşi, Dorohoi, Galaţi, Ploieşti. Au fost pogromuri, o suită de pogromuri în timp, deportările în Transnistria, deportările în lagărele morţii din Polonia şi Germania, Auschwitz, Dachau ş.a.m.d. şi, bineînţeles, măsurile represive luate contra evreilor începând cu anul 1940. Legile antievreieşti au apărut pe timpul guvernului Goga-Cuza şi Gigurtu, dar ele s-au manifestat puternic în anii regimului Antonescu cu aceste pogromuri din '41, foarte grele, a spus preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Reporter: Dragoş Ciocîrlan, corespondent RRAAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza