Aurel Vainer: Comasarea Radioului cu TVR, o formulă destructivă

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, consideră propunerea de comasare a Radioului şi Televiziunii drept o formulă organizatorică destructivă.

Adăugat: 10 Martie 2016
Ultima actualizare:10 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România
trimite pe mail

Propunerea legislativă privind modificarea legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice se află în circuitul legislativ al Camerei Deputaţilor.

Marţea viitoare Comisia de Cultură va elabora raportul final care va fi suspus dezbaterii şi aprobării plenului Camerei.

Între timp, Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ proiectului de modificare a legii de funcţionare a Societăţilor publice de Radio şi Televiziune.

Instituţia subliniază că propunerea legislativă nu identifică o soluţie menită să rezolve situaţia financiară critică a TVR.

Mai mult, modificările propuse pot afecta activitatea Radioului public, lider de piaţă, cu o activitate profitabilă, echilibrat funcţional şi financiar.

De aceeaşi părere este şi preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, care i-a declarat la Ierusalim corespondentului RRA Dragoş Ciocârlan: "Efectiv m-ar durea să aud că se încearcă o nouă formulă organizatorică destructivă. N-are rost, toată lumea spune, şi îmi pare bine că e o percepţie cvasigenerală că Radio România merge şi e păcat să-l amesteci cu cineva care dă semne de boală gravă. Şi am să susţin cât pot menţinerea Radioului aşa cum este el astăzi".

După votul din Camera Deputaţilor, propunerea legislativă pentru modificarea legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice va intra în dezbaterea Senatului, care este for decizional în cazul acestui proiect.

 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza