Augustin Zegrean, la RRA: Este nevoie "de o lege a interceptărilor"

Prezent, în premieră de presă, în studioul RRA, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a acordat Alexandrei Andon, un interviu în care susţine că este nevoie de o lege a interceptărilor.

Adăugat: 14 Martie 2016
Ultima actualizare:14 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, în studioul RRA. Foto: Victor Caraculacu
trimite pe mail

Înaintea de a răspunde întrebărilor realizatorului, Augustin Zegrean a adus un omagiu radioului public, afirmând: Radioul este pentru mine o insituţie culturală, de la care am învăţat multe în cursul vieţii.

Președintele Curții Constituționale Augustin Zegrean a declarat la Radio România Actualități că ar fi nevoie de o lege a interceptărilor telefonice si a supravegherii suspectilor, lege care să stabilească mai clar statutul acestora în cadrul cercetărilor penale.

El a spus că nu crede că judecătorii dau sentințe numai pe baza interceptărilor, ci că aceștia administrează și alte probe.

"Noi am avut în vedere practica europeană. Am verificat cum se face în toate ţările lumii, în ţările europene această activitate de supraveghere".

Augustin Zegrean a atras atenţia că hotărârile judecătoreşti definitive nu mai pot fi atacate, iar excepţiile de neconstituţionalitate pe care le vor ridica avocaţii în procesele în curs nu au cum să influenţeze mersul acestora.

AUDIO Interviul integral

De menţionat că acesta este primul interviu pe care șeful CCR îl acordă după izbucnirea controversei privind interceptările realizate de SRI în cadrul dosarelor de curupție instrumentate de DNA.

CCR a decis recent că SRI nu poate face parte din procesul de cercetare penală, însă Augustin Zegrean a precizat la RRA că serviciul își poate face treaba în continuare în chestiunile care țin de secutitatea națională, "așa cum dealtfel e prevăzut în regulamentul de organizare al SRI".Autor:
Ionuţ Iamandi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza