Augustin Zegrean candidează pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a UE

Zegrean se află printre candidaţii admişi să susţină interviul în cadrul procedurii de desemnare a reprezentantului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Adăugat: 2 Martie 2015
Ultima actualizare:2 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Zegrean, președintele CCR
trimite pe mail

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, candidează pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Candidatura sa apare pe lista cu persoanele admise pentru susţinerea interviului programat mâine la Ministerul Justiţiei în cadrul procedurii de desemnare a reprezentantului României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Această funcţie este vizată de alţi 10 candidaţi, printre care şi actualul judecător la Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, Camelia Toader şi directorul Institutului Naţional al Magistraturii, Octavia-Matei Spineanu.

Interviul va avea loc în Sala de Consiliu a Ministerului Justiţiei, în 3 martie, între orele 9,00-14,00 şi 17,00-20,00, iar durata va fi de 30 - 45 minute pentru fiecare candidat.

În 29 ianuarie, MJ a anunţat că a lansat procedura de selecţie pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la CJUE.

Procedura de numire a judecătorilor la CJUE este prevăzută de art. 253, 254 şi 255 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) şi de dispoziţiile corespunzătoare din Statutul CJUE.

Conform articolului 253 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, "judecătorii şi avocaţii generali ai CJUE sunt numiţi de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de şase ani, după consultarea comitetului prevăzut de art. 255 TFUE".Autor:
Radio România
Editor:
Lumiunița Apostolescu
Adăugat:
2 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza