AUDIO Victor Ponta: Îl propun pe senatorul Ioan Mang la Educaţie

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, duminică seara, că îl va propune pe senatorul PSD de Bihor, Ioan Mang în funcţia de ministru al Educaţiei, în locul Corinei Dumitrescu.

Adăugat: 6 Mai 2012
Ultima actualizare:7 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul desemnat Victor Ponta a salutat victoria în alegeri a candidatului socialist Francois Hollande şi a apreciat că victoria acestuia asupra lui Sarkoyz este un semn bun şi pentru Franţa dar şi pentru România.

"Victoria lui Francois Hollande înseamnă foarte mult pentru Franţa şi pentru România", a declarat Victor Ponta.

Totodată, liderul PSD şi-a exprimat de asemenea regretul pentru "cuvintele nepotrivite" rostite la adresa preşedintelui francez în exerciţiu Nicolas Sarkozy, în comentariile făcute cu prilejul primului tur de scrutin din Franţa.

Ponta, încrezător că guvernul va trece de Parlament

Într-o conferinţă de presă susţinută duminică seara, Victor Ponta  şi-a exprimat încrederea că guvernul său va obţine, luni, votul de investitură Parlament.

Ponta a explicat că se bazează pe cei 232 de membri ai USL dar şi pe parlamentarii UNPR şi ai minorităţilor naţionale în baza protocoalelor încheiate cu aceştia.

"Referitor la votul de mâine bazându-mă pe cei 232 de membri ai grupurilor USL. Alături de aceştia, am încheiat un acord cu UNPR. Cei de la UNPR nu mi-au cerut nimic din punct de vedere al reprezentării în Guvern. Mi-au cerut lucruri pe care le susţineam - impozitarea marilor averi, votul uninominal, consultarea celor de la UNPR în cazul legilor cu impact social şi sprijinul pentru recuperarea salariilor şi pensiilor",  a spus Ponta.

El a adăugat că un alt motiv de bucurie este cel al negocierilor cu FMI, care, potrivit acestuia, "sunt pe cale să se încheie cu succes"

"Sunt la fel de bucuros că negocierile cu FMI sunt pe cale de a se încheia cu succes. Obiectivele noului Guvern legate de salarii şi pensii sunt acceptate.  Dumnezeu a aranjat lucrurile în aşa fel încât exact la doi ani de când au fost tăiate ele sunt recuperate", a afirmat el.

Corina Dumitrescu înlocuită cu Ioan Mang

Cât priveşte decizia de a renunţa la Corina Dumitrescu, Victor Ponta a susţinut că în perspectiva organizării imediate a admiterii în clasa pregătitoare "am rugat-o pe doamna profesor să accepte ca pentru acest moment să nominalizez o altă persoană".

 

Potrivit premierul desemnat acesta este senatorul PSD de Bihor Ioan Mang.

Ioan Mang, noul ministru desemnat al Educaţiei, în vârstă de 54 de ani, este senator PSD de Bihor.

Este profesor universitar la Universitatea din Oradea, din 2003, este doctor inginer în specialitatea calculatoare, este membru al Asociaţiei pentru Ingineria Calculatoarelor şi Tehnologia Informaţiei din România.

Mang a studiat Fiabilitatea calculatoarelor, iar titlul tezei de doctorat este: "Contribuţii la creşterea securităţii în transmisia informaţiei".Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Mai 2012
Ultima actualizare:
7 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza