AUDIO Varujan Vosganian: Coşul de solidaritate, o măsură populistă

Senatorul PNL, Varujan Vosganian susţine că decizia Guvernului de a introduce "coşul de solidaritate" pentru pensionari, este una populistă, imposibil de aplicat.

Adăugat: 28 Iulie 2011
Ultima actualizare:28 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul ministru al economiei, liberalul Varujan Vosganian  consideră că intenţia guvernului privind coşul de solidaritate este una populistă, care va genera costuri bugetare.


El a declarat, miercuri, că  această iniţiativă este destinată eşecului, chiar din start.
"Dacă va fi o reţea de stat, atunci este falită din start, pentru că va trebui ca statul să găsească spaţii, să găsească personal. Dacă nu va fi o reţea de stat şi va fi o reţea privată, domnul Marian Sârbu a declarat că produsele se vor vinde la preţul de producţie. Este imposibil să nu existe de undeva acoperirea cheltuielilor ce decurg din comercializarea, împachetarea şi aşa mai departe, păstrarea produselor", a spus Vosganian.

   
UNPR a propus coşul de solidaritate

Guvernul a aprobat miercuri,  un proiect de lege, iniţiat de UNPR, privind introducerea coşului de solidaritate pentru pensionari.


Documentul prevede înfiinţarea până în toamnă, la nivelul întregii ţări, a unui lanţ de magazine de unde pensionarii vor putea cumpăra alimente de bază la preţ de producător sau la cele mai mici preţuri.


Purtătorul de cuvânt al UNPR, Valeriu Steriu,  a anunţat la o conferinţă de presă care vor fi alimentele care vor putea fi cumpărate la preţ de producător, de către pensionari.


"Vorbim de produse uşor de manevrat ca logistică, care nu implică nişte costuri suplimentare în organizarea punctelor de desfacere, cum ar fi uleiul, zahărul, făina, mălaiul, orezul. Dacă programul merge corect şi corespunzător, putem discuta, pe de o parte, de extinderea lui la nivel de grupe de produse şi, în egală măsură, vorbim şi de extinderea lui ca persoane cărora li se adresează, nu doar către pensionari", a explicat Valeriu Steriu.


Sistemul de magazine tip economat ar trebui să fie organizat de autorităţile locale.


Un proiect asemănător a fost aplicat în Bucureşti în perioada guvernului Năstase.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza