AUDIO USL: Nu votăm niciun Guvern, pentru a ajunge la anticipate

Liderii USL au declarat după consultările cu preşedintele Traian Băsescu, că au solicitat demisia preşedintelui şi declanşarea de alegeri anticipate.

Adăugat: 6 Februarie 2012
Ultima actualizare:6 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat luni că întâlnirea USL cu preşedintele Traian Băsescu a fost una scurtă şi clară, iar cea mai bună rezolvare a crizei politice ar fi ca, după pasul făcut de premierul Emil Boc şi preşedintele să demisioneze.

El a adăugat că Traian Băsescu a spus că nu va face acest pas, ca urmare USL şi-a anunţat opţiunea fermă pentru alegeri anticipate.

Potrivit acestuia, şeful statului a afirmat că nu este "timp de anticipate, că înseamnă instabilitate şi că trebuie să caute imediat o majoritate parlamentară".

De asemenea, Crin Antonescu a afirmat că USL merge pe ideea alegerilor anticipate şi că "nu vor vota niciun guvern", indiferent de propunere.

"L-am asigurat că votul nostru va fi întotdeauna în conformitate cu ceea ce am anunţat şi anume alegeri anticipate, că nu vom vota, cu alte cuvinte, niciun guvern care ni s-ar propune pentru o construcţie care de fapt să câştige timp în detrimentul României, în detrimentul cetăţenilor săi pentru actuala construcţie a coaliţiei de la putere. Şi această poziţie rămâne una cât se poate de clară", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că USL este gata să vină la guvernare, "dar invitaţi de electoratul României" şi nu de preşedintele Băsescu.

"Dacă măsura USL va fi adoptată, în iunie vom avea un nou Parlament şi un nou Guvern"

La rândul său, copreşedintele USL, Victor Ponta, a afirmat că în măsura în care propunerea USL va fi adoptată, ar însemna ca, în luna iunie, România să aibă un nou Parlament ales şi un nou Guvern legitimat.

"În măsura în care propunerea noastră ar fi fost sau va fi adoptată ar însemna pe înţelesul tuturor românilor că, în luna iunie, România va avea un nou Parlament ales, un nou guvern legitimat prin votul lor, autorităţi locale reînvestite prin votul oamenilor şi, din luna iunie, putem, cu stabilitate şi cu legitimitatea dată de vot, să luăm toate măsurile care se impun pentru ca România să nu eşueze în această perioadă extrem de grea", a spus Ponta, la finalul consultărilor USL cu preşedintele Băsescu.

Totodată, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat că din informaţiile pe care opoziţia le deţine, Traian Băsescu ar dori "să folosească un guvern de tehnocraţi timp de un an de zile".

La finalul consultărilor liderilor USL cu preşedintele Traian Băsescu, Daniel Constantin a declarat că "preşedintele nu se dezice de rolul său de jucător".

"Din informaţiile pe care le avem, preşedintele încearcă să adune un nou guvern de tehnocraţi pentru un an de zile. Nu dorim să intrăm în jocurile politicianiste ale lui Traian Băsescu", a spus Daniel Constantin.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a chemat partidele parlamentare la consultări pe tema desemnării unui nou premier, după ce premierul Emil Boc şi-a înaintat luni demisia.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
6 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza