AUDIO USL cere demisia ministrului educaţiei şi ameninţă cu moţiunea de cenzură

Uniunea Social Liberală ameninţă cu moţiune de cenzură, dacă guvernul adoptă hotărârea de guvern privind înfiinţarea facultăţii în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.

Adăugat: 12 Martie 2012
Ultima actualizare:30 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul ministru al educaţiei, liberalul  Cristian Adomniţei a declarat luni, că dacă guvernul va emite o Hotărâre privind înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, USL  va anula această Hotărâre atunci când vor veni la putere.

"Dacă totuşi mâine, acest Guvern Ungureanu şi al PDL va adopta vreo hotărâre de înfiinţare a acestei facultăţi, acesta este motivul principal pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură din partea USL şi va fi prima HG care va desfiinţată când USL va veni la guvernare", a spus  Cristian Adomniţei.

Deputatul liberal a afirmat că, în cazul unei moţiuni de cenzură, parlamentarii USL vor  participa la şedinţa în care se va dezbate şi vota un astfel de document.

Adomniţei a mai anunţat că USL solicită demiterea de urgenţă a ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, pentru  că a permis "şantajul"  şi "ingerinţa politică" .

Cristian Adomniţei a susţinut că prin această decizie a Executivului s-ar putea ajunge la o "dezmembrare de facto a României", citează Agerpres.

Adomniţei a menţionat că, săptămâna trecută, a avut, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, o întâlnire cu conducerea UMF Târgu Mureş şi a ligii studenţilor de la această universitate în incinta unui hotel tocmai pentru a nu fi acuzaţi de ingerinţe politice.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Martie 2012
Ultima actualizare:
30 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza