AUDIO USL ameninţă cu moţiunea de cenzură pe Legea sănătăţii

Opoziţia va sancţiona Guvernul cu moţiune de cenzură, dacă legea va fi adoptată prin asumarea răspunderii.

Adăugat: 9 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Co-preşedintele USL, Crin Antonescu a declarat că opoziţia va depune o moţiune de cenzură,  în cazul în care executivul îşi va asuma răspunderea pentru noua lege a sănătăţii.

"Suntem în schema aproape automată pe care o cunoaşteţi: dacă şi pe această lege Guvernul va face angajare de răspundere, probabil că vom face încă o dată şi noi moţiune de cenzură. Nu mai avem Parlament, avem acest mod al angajării de răspundere şi moţiunea de cenzură", a spus Antonescu.

El a precizat că secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre proiectul de Lege al Sănătăţii în mod "clar şi subiectiv", arătând că toţi care guvernează şi vor guverna România pot lua exemplu de la acesta.   

"Despre noua lege a Sănătăţii a vorbit foarte clar, foarte sugestiv, un om pe care cred că îl respectăm cu toţii pentru profesionalismul şi integritatea lui, Raed Arafat. N-aş adăuga nimi. Eu cred că toţi cei care guvernează şi vor guverna România pot lua de la Raed Arafat, nu de la Traian Băsescu, exemplu din toate punctele de vedere şi e foarte sugestiv faptul că, în guvernele României, acest om a dovedit mult devotament şi la urma urmelor mult patriotism în această ţară", a spus Antonescu.

Subsecretarul de stat Raed Arafat consideră că noul proiect de lege al sănătăţii  distruge sistemul integrat de urgenţă, iar misiunea salvării de vieţi este înlocuită de competiţia comercială.

Noul proiect de lege al sănătăţii se află în dezbatere publică timp de 30 zile şi prevede, printre altele, apariţia asigurărilor private de sănătate.

Uniunea Social Liberală s-a reunit, luni,în prima şedinţă din acest an pentru a discuta şi stabili programul acţiunilor din 2012.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Gabriel Benescu
Adăugat:
9 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza