AUDIO Traian Băsescu a aprins "flacăra democraţiei", la Cluj-Napoca

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu a aprins la mitingul de la Cluj o torţă pe care a numit-o "flacăra democraţiei".

Adăugat: 14 Iulie 2012
Ultima actualizare:14 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La un miting organizat sâmbătă la Cluj-Napoca, Traian Băsescu a aprins în faţa miilor de participanţi "flacăra democraţiei" şi a anunţat că aceasta va fi purtată prin ţară de tinerii de dreapta, până pe 29 iulie, când va avea loc referendumul.

"Ne-am gândit la ceva, că tot se apropie jocurile olimpice, ca de astăzi până pe 29 o flacără apropiată de cea olimpică sã ardã. Staţi că vă spun şi povestea ei. Ea se va numi "flacăra democraţiei" şi va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. Dacă pe 29 noaptea vom constata că românii au dat o lecţie lui Crin şi Victor o vom menţine aprinsă. Dacă românii vor spune da restauraţiei, o vom stinge până la alegerile următoare. Dar eu vreau ca ea să ardă şi după 29 noaptea", a spus preşedintele suspendat.

Traian Băsescu i-a criticat pe cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, pentru atitudinea lor, pe care a  calificat-o drept anti-europeană.   

"Uniunea Europeană este un loc al valorilor în care toţi ne simţim responsabili pentru cei de alături, în care toţi împărtăşim valorile democraţiei, în care toţi respectăm legea şi respectăm obiceiurile. Ceea ce nu înţeleg aceşti oameni este că prin atitudinea lor izolează România", a spus Traian Băsescu.

Totodată,  el a afirmat că nu luptă pentru scaunul de preşedinte, ci pentru români, pentru ţară şi pentru valorile europene.

El i-a îndemnat pe români să participe la referendum, pentru că nu vrea să rămână preşedinte "la masa verde".

"Le-am cerut tuturor celor care mă susţin să nu mă pună în situaţia să rămân preşedinte prin nevalidarea referendumului. Un preşedinte legitim trebuie să rămână prin votul poporului lui. De aceea, vă rog mergeţi la vot, apăraţi-vă sau nu preşedintele, spuneţi da sau nu restauraţiei'", a declarat  Băsescu.

La miting au ţinut discursuri Mihai-Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Emil Boc, Cristian Preda,   Traian Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi.

AUDIO : Traian Băsescu - Discurs susţinut la mitingul de la ClujAutor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
14 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza