AUDIO Tőkés László susţine că UDMR "terorizează" alegătorii PPMT

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Tőkés László şi Zatykó Gyula, preşedintele pentru regiunea Partium al PPMT, acuză că UDMR “terorizează alegătorii de etnie maghiară care simpatizează PPMT".

Adăugat: 26 Aprilie 2012
Ultima actualizare:26 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Zatykó Gyula a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea mai multe cazuri semnalate în judeţele Sălaj, Satu Mare şi Bihor, afirmând că este vorba de “molestări verbale”, ingerinţe în afaceri private, demiteri din funcţii publice şi chiar ameninţări cu moartea cevin din partea UDMR.

La rândul său, Tőkés László a afirmat că UDMR face “presiuni psihice asupra candidaţilor PPMT la alegerile locale, încercând să mă discrediteze şi pe mine”.

“Vom crea un fond electronic de informaţii în care vom introduce toate aceste cazuri de intimidare şi vom urmări evoluţia lor”, a precizat Tőkés László.

AUDIO Tőkés LászlóPreşedintele PPMT Tőkés László a spus că metodele practicate de UDMR pentru a-şi atrage electoratul pot fi comparate cu cele ale Partidului Comunist Român şi ale forţelor represive, dinainte de 1989.

“Condamn din start astfel de metode, care n-ar trebui să existe într-o democraţie de tip european”, a adăugat fostul episcop reformat Tőkés László, anunţând că politica UDMR a pătruns şi în biserica reformată, ceea ce reprezintă “un abuz spiritual şi politic faţă de credincioşii de etnie maghiară”.

 “UDMR a confiscat presa de limbă maghiară, pentru a-şi îndeplini obiectivele, ceea ce conduce la o inegalitate de şanse în viitoarele alegeri”, a mai spus preşedintele PPMT.

Întrebat dacă apariţia noului partid al etnicilor maghiari din România nu divizează comunitatea, diminuându-i şansele de a obţine posturi şi funcţii politice după viitoarele alegeri locale şi generale, Tőkés László a spus: “Prefer un candidat român cinstit, decât un maghiar corupt. Nu este obligatoriu să fim prezenţi în toate guvernele sau administraţiile locale, dacă politicienii noştri nu servesc interesele reale ale comunităţii maghiare”.

 AUDIO Tőkés László

 

UDMR răspunde acuzaţiilor lui Tőkés László

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a răspuns într-o conferinţă de presă acuzelor pe care le-a adus preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, eurodeputatul Tőkés László.

Szabo Odon a afirmat că fostul episcop reformat "ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de preot, întrucât dă dovadă de imoralitate", ca replică la afirmaţiile lui Tőkés László potrivit cărora o persoană a decedat datorită presiunilor făcute de UDMR asupra candidaţilor PPMT.

"E regretabil că domnul Tőkés amestecă suferinţa unei familii cu politica", a afirmat Szabo Odon.

Referindu-se la aşa-numitele "presiuni" invocate de Tőkés László asupra electoratului de etnie maghiară, preşedintele executiv al UDMR Bihor Szabo Odon a precizat că, în timpul cât a fost episcop al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, Tőkés László s-a comportat tiranic cu propriii preoţi, amintind un episod din urmă cu câţiva ani, în care o parte a acestora a protestat prin greva foamei.

La rândul său, senatorul Cseke Attila, candidat pentru funcţia de primar în Oradea, a declarat că afirmaţiile lui Tőkés László, adăugând că nu a făcut nimic pentru care ar trebui să-i fie ruşine.

"Dacă europarlamentarul Tőkés László are cunoştinţă, după cum sugerează, de fapte de corupţie cu care crede că eu am avut vreo legătură, îl rog să prezinte dovezile. Iar dacă nu le are, îl rog să înceteze cu acuzaţiile nefondate", a afirmat Cseke Attila.Autor:
Stelian-Radu Cacuci
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
26 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza