AUDIO Teodor Meleşcanu cheamă românii din diaspora să vină la vot de la primele ore

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat azi, la Paris, că procesul de votare în acest oraş funcţionează foarte bine în urma măsurilor luate de MAE în scopul fluidizării fluxului de alegători.

Adăugat: 16 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a dat asigurări că toţi vor ajunge să voteze.

El a spus că din calculele făcute, astăzi ar putea vota la Paris, în cele doua secţii de votare, până la 10.000 de oameni.

Potrivit unor români care trăiesc la Paris, astăzi, la ora 12:00, la cele două cozi de la cele două secţii de votare din capitala franceză, erau aproximativ 10.000 de persoane, transmite redactorul RRA Carmen Gavrilă.

Teodor Meleşcanu a lansat un apel către cetăţenii care vor să voteze să vină la secţiile de vot "cât mai de dimineaţă".

"Apelul nostru ca cetăţenii care doresc să-şi exprime dreptul de vot să vină cât mai dimineaţă la secţiile de votare a fost, într-adevăr, urmat. La ora actuală avem deja un număr important de oameni care aşteaptă iar procesul de votare merge foarte bine. Am văzut şi pe reţelele de socializare aprecieri în marea lor majoritate în legătură cu modul exemplar în care funcţionează măsurile de fluidizare a alegătorilor şi în acelaşi timp cu păstrarea tuturor condiţiilor legale pentru ca votul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. (...) Funcţionarea cu noile măsuri este ireproşabilă", a spus Teodor Meleşcanu.

Ministrul a estimat că la Paris vor putea vota în jur de 10.000 de persoane, date fiind măsurile de organizare luate de MAE după primul tur de scrutin.

"Din calculele pe care le-am făcut rezultă că, în mod normal, cu această organizare, cu toate măsurile, ar putea să voteze toţi cei care se prezintă la vot. Dacă în 2009, cu cinci ştampile au votat la Paris într-o singură secţie de votare 3.800 de oameni, astăzi, prin măsurile organizatorice care s-au luat - două secţii de votare, 14 ştampile, comisiile sunt complete - ar trebui să ne ducem undeva până pe la 10.000 de oameni fără niciun fel de probleme", a declarat el

Meleşcanu a arătat că în ultimele două zile "absolut toate partidele politice" au arătat bunăvoinţă în a ajuta desfăşurarea în bune condiţii a scrutinului.

"Absolut toate partidele politice, chiar şi cele care nu mai au candidaţi în cursă au făcut dovadă de bunăvoinţă şi de dorinţa de a ajuta acest proces", a completat ministrul Afacerilor Externe

AUDIO Teodor Meleşcanu

De stiut

Cetăţenii români care vor merge la vot trebuie să le prezinte agenţilor de poliţie un document de identitate românesc, informează Ministerul român de Externe.

Declaraţia pe proprie răspundere, fără de care nu se poate exercita acest drept, poate fi acum descărcată de pe site-urile Ministerului de Externe şi Biroului Electoral Central, completată dinainte şi trebuie doar semnată în faţa membrilor secţiei de votare.

Pentru cei care nu au posibilitatea de a-şi printa documentul, angajaţii misiunilor diplomatice vor împărţi formulare în faţa secţiilor de votare.

În plus, Ministerul Afacerilor Externe a asigurat şi personal suplimentar în toate secţiile care au solicitat.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, estimează că, în urma acestor măsuri, în străinătate ar putea vota aproximativ 300.000 de persoane, dublu faţă de primul tur.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
16 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza