AUDIO Taxa pentru mașinile înmatriculate înainte de 2007, suspendată

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, anunță că taxa auto de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 va fi suspendată până la începutul lui 2013.

Adăugat: 23 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat, luni, că până în ianuarie 2013 ar urma să fie achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25%.

Laszlo Borbely a precizat că a făcut propunerea în şedinţa de luni a coaliţiei şi ar urma să fie introdusă prin ordonanţă de urgenţă.

Motivul invocat a fost că, deşi noua taxă a fost anunţată cu mai multe luni în urmă, proprietarii de maşini vechi nu au înţeles complet sistemul şi nu au avut, astfel, timp suficient să îşi vândă autovehiculele.

Un alt argument a fost acela că foarte multe persoane vor să vândă maşinile vechi, însă taxa pe care trebuie să o achite cumpărătorul depăşeşte de multe ori valoarea autovehiculului. 

Eliminarea taxei auto constituie una dintre revendicările formulate în timpul protestelor organizate în ultimele zile în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării.

Taxa de primă vânzare pentru maşinile vechi a fost introdusă la cerinţa Comisiei Europene.

Noua lege a taxei auto, aprobată de Guvern în luna septembrie, adoptată de Senat în octombrie şi de Camera Deputaţilor la jumătatea lunii decembrie, este în aplicare începând cu 13 ianuarie 2012.

Astfel, de la acea dată,  pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare trebuie achitată de către cumpărător la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor.
 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
23 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza