AUDIO Sever Voinescu:UDMR poate conta pe loialitatea PDL

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, a declarat că UDMR poate conta pe loialitatea partenerilor de guvernare, precizând că legea educaţiei, în varianta adoptată tacit de Camera Deputaţilor, nu va trece de Senat, care este for decizional.

Adăugat: 18 Mai 2011
Ultima actualizare:18 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UDMR poate conta pe loialitatea partenerilor de guvernare, spune vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu.


"Parlamentarii noştri în comisii au votat împotriva acestui proiect de lege şi suntem în continuare împotriva acestui proiect de lege. Pe asta mă bazez spunând al doilea lucru, şi anume că acest proiect de lege nu va trece de Senat. Prin urmare, nu există niciun pericol real asupra solidităţii coaliţiei. Sunt convins că şi la Senat va intra cu raport de respingere şi cred că nu vor fi probleme", a declarat Sever Voinescu.


UDMR va discuta în forurile de conducere despre problemele din coaliţia de guvernare şi va lua o decizie cu privire la viitorul parteneriatului cu PDL - a declarat senatorul UDMR ,Gyorgy Frunda, pentru Radio România.


El a mai spus că, pe lângă problema Legii educaţiei, trebuie analizată şi eficienţa măsurilor luate de guvernul Boc pentru relansarea economiei.


 

 

"Faptul că această lege a trecut în această formă prin Camera Deputaţilor fără o reacţie a guvernului, fără o încercare de a o respinge Camera Deputaţilor arată că această coaliţie nu funcţionează bine şi această problemă trebuie rezolvată până la sfârşitul sesiunii de primăvară, adică până la sfârşitul lui iunie. Până atunci trebuie să se trezească UDMR şi trebuie să iasă de la guvernare, dacă aceasta rămâne aşa", a afirmat Gyorgy Frunda.


Nemulţumirile liderilor UDMR cu privire la funcţionarea coaliţiei au apărut după ce deputaţii au adoptat tacit propunerea legislativă care elimină din Legea educaţiei prevederea privind obligativitatea predării istoriei şi geografiei în limbile minorităţilor naţionale.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
18 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza