AUDIO Şedinţă cu scântei la PDL. Preda şi Voinescu demisionează

Liderii PDL analizează cu demisiile de masă rezultatele obţinute în alegeri. Cristian Preda şi Sever Voinescu şi-au dat demisia din funcţiile de conducere.

Adăugat: 14 Decembrie 2012
Ultima actualizare:14 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 2: Sever Voinescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, la şedinţa Colegiului Director, potrivit unor surse.

Potrivit acestora, Sever Voinescu a spus că demisionează în cazul în care colaborarea în cadrul ARD nu va continua.

UPDATE 1: Şi Cristian Preda şi-a dat demisia din PDL în timpul şedinţei Colegiului Director, asumându-şi rezultatele slabe ale partidului din alegeri, potrivit unor surse.

El declarase, anterior, că va recurge la acest gest în cazul în care, la şedinţa Colegiului Director al partidului nu se va stabili organizarea unei Convenţii Naţionale Extraordinare în cadrul căreiasă fie aleasă o nouă conducere.

Atmosferă tensionată la PDL

Şedinţa Colegiului  Director în care liderii PDL trebuie să hotărască soarta partidului a început în jurul orei 11.00 la Palatul Parlamentului.

Atmosfera este tensionată înainte de începerea şedinţei.

În timp ce unii lideri, precum Adriean Videanu, Ioan Oltean sau chiar preşedintele Vasile Blaga,  au stat de vorbă cu jurnaliştii, alţii între care prim-vicepreşedintele Cristian Preda şi proaspătul demisionar Cezar Preda au preferat să treacă pe lângă ziarişti şi să intre rapid în sala de şedinţă.

Unii democrat-liberali spun că partidul nu ar fi trebuit să participe la alegeri în formula Alianţei România Dreaptă, în timp ce alţii arată cu degetul către conducerea PDL, exclusiv pentru eşecul pe de 9 decembrie.

Din declaraţiile făcute la începutul şedinţei, ideea generală este că trebuie organizată o Convenţie Naţională a partidului în martie, însă până atunci Vasile Blaga ar trebui să-şi continue mandatul.

PDL "rămâne unit"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga susţine că se va face o analiză serioasă şi că PDL va rămâne unit.

"Veţi avea o surpriză plăcută: partidul va rămâne unit!", a spus  spus Blaga.

Preşedintele interimar al PDL, Adriean Videanu,  s-a declarat convins că în urma discuţiilor se va ajunge la "o soluţie matură pentru partid".

El susţine că trebuie convocat cât mai repede un Congres PDL.

"Construcţia dreptei trebuie să continue", a mai spus Videanu care a adăugat că ar fi o variantă ca partenerii ARD, cum ar fi Mihai Răzvan Ungureanu, să se regăsească în PDL.

Răsturnări de situaţie: Cezar Preda revine asupra demisiei

Ioan Oltean a declarat înaintea şedinţei PDL, că Cezar Preda a revenit asupra deciziei de a demisiona.

"(Cezar Preda - n.r.) a revenit asupra deciziei de a demisiona, pentru că demisiile nu se iau în fierbinţeala unui subiect", a spus Oltean.

Liderul PDL Cezar Preda anunţase, luni, că demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte al PDL şi de preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a partidului, în urma rezultatelor alegerilor de duminică.

Analiză cu "demisiile de pe masă"

Analiza rezultatelor alegerilor parlamentare ar trebui făcută cu mandatele pe masă, pentru a se putea porni de la ''un punct zero'', a declarat democrat-liberalul Gheorghe Falcă.

"Eu am spus că atunci când trebuie să analizezi, trebuie să analizezi cu mandatele pe masă, nu înseamnă doar demisie, trebuie să ai cunoştinţă de ceea ce ai făcut. Atunci când vrei să gândeşti un lucru pentru viitor, evident că trebuie să pleci de la un punct zero", a precizat Gheorghe Falcă.

Lideri PDL: Nu se pune problema demisiei conducerii

Ioan Oltean şi Cristian Boureanu nu susţin varianta unei demisii a conducerii PDL, argumentând  că "nu este momentul".

"În acest moment nu se pune problem demisiei", a spus Ioan Oltean.

Nici Cristian Boureanu nu este adeptul unei demisii acum a conducerii PDL.

"Vom avea o Convenţie Naţională, nu ştiu dacă e momentul să lăsăm partidul fără conducere", a spus Boureanu care a adăugat că constituirea ARD a fost o decizie proastă şi nu are niciun viitor.

Soluţii pentru redresarea dreptei

Jurnalistul Adreea Pora vorbeşte despre două posibilităţi de redresare a dreptei româneşti.

Un PDL reformat, cu o garnitură de lideri noi, sau o nouă forţă politică ce ar avea timp să se construiască pe scena politică până la viitoarele scrutinuri.

AUDIO Declaraţii ale liderilor PDl, înaintea şedinţei Colegiului Director:

Vasile Blaga, preşedintele PDL

Adriean Videanu, preşedinte interimar PDL Bucureşti

Cristian Boureanu, despre viitorul ARD şi demisia conducerii PDL

Ioan Oltean, prim-vicepreşedinte PDL

Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei DeputaţilorAutor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza