AUDIO Sănătatea şi statutul minorităţilor, pe agenda coaliţiei

În prima şedinţă a coaliţiei din 2012 s-au stabilit priorităţile viitoarei sesiuni parlamentare printre care reluarea discuţiilor privind statutul minorităţilor naţionale. Remanierea guvernamentală nu s-a aflat pe agenda coaliţiei.

Adăugat: 9 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Coaliţia de guvernare a stabilit, în prima şedinţă a noului an, ca sesiunea parlamentară să înceapă la 1 februarie, dată la care au fost convocate şi cele două birouri permanente.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a spus pentru Radio România  că  priorităţile viitoarei sesiuni a legislativului sunt legea sănătăţii şi restituirea proprietăţilor.

"Priorităţi legislative cele mai importante sunt dezbaterea pe legea sănătăţii şi pe modul şi finalizarea evaluărilor şi o modalitate de stabilire a coantumului pentru restituirea proprietăţilor, având termen de ginalizare până în luna martie", a spus Toader.

La rândul său liderul UDMR din Camera Deputaţilor, Mate Andraş Levente, a declarat că în cadrul coaliţiei s-a decis finalizarea tuturor divergenţelor legate de anumite proiecte legislative, potrivit protocolului.

El a afirmat că UDMR nu renunţă la discuţiile pe marginea statutului minorităţilor naţionale şi a adăugat că legea referitoare la reorganizarea administrativă ar trebui discutată după alegerile din toamnă.

Elena Udrea: Nu s-a discutat despre o remaniere guvernamentală

La rândul său, vicepreşedintele PDL, Elena Udrea a declarat înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, că nu s-a discutat  despre o posibilă remaniere guvernamentală.

"Nu s-a discutat. Şi în povestea aceasta cu remanierea am ajuns să-l citez pe primul ministru: se face, nu se discută, tot ne trezim vorbind despre remaniere, cu cât vorbim mai mult, cu atât e mai puţin oportună", a declarat Udrea.

Cât priveşte anunţarea candidatului PDL la Primăria Capitalei, Elena Udrea a amintit că atât în 2000, la scrutinul pentru Primăria Capitalei, cât şi în 2004, la scrutinul prezidenţial, candidatul PDL cel mai bun a fost anunţat cu o lună înaintea alegerilor.
    
"Candidatul nostru cel mai bun a intrat în bătălie cu o lună înaintea alegerilor şi la primărie în 2000 şi la preşedinţie în 2004. Şi atunci de ce ar trebui să ne grăbim?!, a întrebat retoric  Elena Udrea.
  Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alexandra Cristea
Adăugat:
9 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza