AUDIO România "este de astăzi în recesiune"

Liderul PSD, Victor Ponta afirmă că, după două trimestre consecuvite de scădere economică, România este în recesiune.

Adăugat: 1 Aprilie 2012
Ultima actualizare:1 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De astăzi România este în recesiune - după două trimestre consecutive cu scădere economică, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta."Este o realitate. O să ni se spună că este tehnic, statistic. Când suntem în recesiune e doar o scădere tehnică. Este o realitate economică, influenţată categoric şi de situaţia europeană pe care o ştiam dinainte de a face aceste previziuni super optimiste. O realitate influenţată şi de inconsecvenţa şi lipsa de strategie a guvernului. Este un uriaş semnal de alarmă pentru ceea ce urmează", a spus Ponta.

Guvernul vinde "ce a mai rămas din resursele României"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu nu are legătură cu interesele ţării şi vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei."Guvernul Ungureanu vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei", a spus Ponta.

El a acuzat guvernul Ungureanu de înstrăinarea resurselor naturale şi energetice ale României referindu-se la vânzarea unui pachet de acţiuni Transelectrica, ''vânzarea rezervelor de cupru''.

''Urmează în mod sigur vânzarea Hidroelectrica, Transgaz, Tarom, SNCFR, şi ce a mai rămas de vândut. USL constată că mandatul premierului nu are legătură nici cu interesele României şi nici cu interesele de partid. Este un mandat care are legătură cu interese externe ale României'', a mai spus Ponta.

Moţiune de cenzură, pe 17 aprilie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va depune moţiune de cenzură pe 17 aprilie, iar documentul va consemna nu doar "cedarea premierului Ungureanu în faţa UDMR" în chestiunea UMF Târgu Mureş, ci şi "cedarea în fata intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resurse".

"De mâine (luni, n.r.) începând, având în vedere noile realităţi de la Cameră şi de la Senat, vom pregăti moţiunea de cenzură, care va fi depusă imediat după Paşte, pe 17 aprilie", a declarat Ponta în conferinţa de presă.

Liderul PSD Victor Ponta i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Mihai Răzvan Ungureanu, în care îi solicită, în contextul informaţiilor privind aprobarea unei HG privind alocarea de fonduri către primăriile PDL, să nu cedeze "şantajului exercitat de liderii PDL" asupra şefului Guvernului.

Hotărârea de guvern, aprobată în şedinţa de marţi a Executivului, privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost publicată, joi seară, în Monitorul Oficial, avându-i ca şi contrasemnatari pe ministrul Educaţiei, dar şi pe preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Actul normativ stabileşte că la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza