AUDIO România a devenit membră a Asociaţiei Internaţionale pentru Dezvoltare a Băncii Mondiale

România a devenit sâmbătă, 12 aprilie 2014, membră a Asociaţiei Internaţionale pentru Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale. Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea a semnat documentul.

Adăugat: 12 Aprilie 2014
Ultima actualizare:13 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea
trimite pe mail

Asociaţia a fost înfiinţată în 1960 şi ajută ţările cele mai sărace din lume cu împrumuturi şi finanţări.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a semnat la Washington documentul prin care România a devenit al 173-lea membru al asociaţiei.

Cu această ocazie, Voinea a declarat, potrivit corespondentului RRA, că de la această dată, România devine "ţară donatoare"

"Practic, trecem de partea cealaltă a mesei şi devenim ţară donatoare. Nu mai suntem doar unul dintre marii clienţi ai Băncii Mondiale, ci şi una dintre ţările care contribuie la îndeplinirea obiectivelor Băncii Mondiale de eliminare a sărăciei şi de dezvoltare la nivel global", a afirmat Liviu Voinea.

Întrebat cât de important este acest lucru pentru România, Voinea a răspuns că se dă un semnal foarte important către statutul de economie dezvoltată a ţării noastre.

"Este foarte importantă şi ca semnal. Suntem o ţară cu economie emergentă, dar care face paşi către statutul de economie dezvoltată şi suntem, practic, într-un proces normal, în care nu suntem doar pe partea de a recepta, de a primi finanţare şi sfaturi, să spunem, ci şi, de astăzi, suntem şi pe partea cealaltă, în care contribuim cu bani. Deci România este o ţară care poate să şi contribuie la ajutorarea altor ţări pentru reducerea sărăciei", a explicat el.

Referitor la contribuţia României pentru a fi membră a acestei Asociaţii, ministrul delegat pentru buget a precizat:

"O sumă obligatorie de participare de 4 milioane de dolari şi o sumă voluntară, care s-a semnat tot astăzi,(sâmbătă, n.r)  de 1,5 milioane de dolari.Autor:
Ani Sandu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
12 Aprilie 2014
Ultima actualizare:
13 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza