AUDIO R.Arafat:Motivul pentru care am plecat din minister nu mai există, de aceea am revenit

Medicul Raed Arafat a declarat că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.

Adăugat: 17 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Raed Arafat a afirmat, marţi, că se va implica în elaborarea legislaţiei în domeniul sistemului de urgenţă.

Totodată, Arafat a declarat că a fost şocat de susţinerea şi încrederea pe care populaţia o are în el, iar ce s-a întâmplat în ultimele zile, după plecarea lui din Ministerul Sănătăţii, i-a arătat că lumea are încredere în sistemul de urgenţă actual.
    
"Personal am fost şocat de susţinerea populaţiei şi de încrederea pe care o are populaţia în doctorul Raed Arafat. Ce s-a întâmplat după plecarea mea mi-a arătat că lumea are încredere în sistemul de urgenţă", a spus subsecretarul de stat.
    
Subsecretarul de stat a subliniat că din acest motiv consideră că se întoarce într-o poziţie dificilă, pentru că cerinţele sunt şi mai mari şi responsabilitatea este mai mare.

El a adăugat că motivul pentru care a plecat de la Ministerul Sănătăţii nu mai există, proiectul legii sănătăţii care aducea schimbări sistemului de urgenţă fiind retras şi urmând să se discute un nou proiect de act normativ.

"În urma discuţiilor, la invitaţia preşedintelui şi a premierului, am acceptat să revin la aceeaşi funcţie, pentru a continua activitatea. De acum, planurile care există pentru sistemul de urgenţă vor fi continuate. Vom dezvolta sectorul public de urgenţă exact unde trebuie să ajungă ca să poate să fie în folosul cetăţeanului şi aici când vorbesc de sectorul public, vorbesc şi de UPU, şi de SMURD, şi de Ambulanţă şi de tot ce intervine în sectorul public de urgenţă", a spus Raed Arafat.

Cât priveşte discuţiile cu preşedintele Traian Băsescu, Raed Arafat a declarat că a discutat cu Băsescu pe probleme tehnice,  "pe toate documentele, care eu le aveam, pe legislaţia actuală, pe propunerea legislativă care a fost pe urgenţă" .

El a precizat că a spus când a plecat de la Ministerul Sănătăţii că este dispus să revină, pentru că rămâne persoana tehnică, care se ocupă de sistemul de urgenţă, împreună cu colegii lui.

Ritli Ladislau a declarat, marţi, că atât el, în calitate de ministru al sănătăţii, cât şi UDMR, au susţinut necesitatea ca Raed Arafat să facă parte din echipa ministerială.

Medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat după plecarea lui Arafat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Postul de subsecretar de stat a fost preluat, prin decizie a premierului, de medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
17 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza