AUDIO Raed Arafat se întoarce la Ministerul Sănătăţii

Medicul Raed Arafat se reîntoarce la Ministerul Sănătăţii, în funcţia de subsecretar de stat, după ce şi-a dat demisia din această funcţie.

Adăugat: 17 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc a afirmat că Raed Arafat îşi va relua funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii şi va lucra la proiectul noii legi a sănătăţii.

Decizia a fost  luată în urma unei discuţii pe care acesta a avut-o  cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul şi cu ministrul sănătăţii, a anunţat premierul Emil Boc.

"Domnul Arafat a avut întâlniri atât cu preşedintele României, cu mine, cu ministrul sănătăţii  şi concluzia este că Raed Arafat îşi va relua, cu acceptul domniei sale, postul de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii", a spus Boc.

El a precizat totodată, că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Acum o săptămână, doctorul  Raed Arafat şi-a dat demisia din Ministerul Sănătăţii, nemulţumit de capitolul din legea sănătăţii privind medicina de urgenţă.

"Plec ca să pot să spun punctul meu de vedere", explica Arafat, completând că este dispus să revină la o astfel de muncă numai alături de specialiştii în domeniu.

Demisia lui Arafat a venit după un conflict pe care l-a avut cu preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a spus într-o emisiune televizată că subsecretarul de stat Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea şi ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a sănătăţii, în primul rând, în interiorul ministerului, iar, dacă are un alt punct de vedere decât al ministrului de resort, atunci "ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat".

Vinerea trecută, proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de Sănătate din România a fost retras, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, la doar 17 zile după ce fusese lansat în dezbatere publică, pe data de 28 decembrie 2011.

În acea seară, la Bucureşti avea loc o manifestaţie de susţinere a doctorului Raed Arafat.

Protestul, început iniţial în Piaţa Universităţii, a continuat la Palatul Cotroceni, protestatarii scandând şi lozinci antiprezidenţiale.

Timp de patru zile,  în mai multe oraşe din ţară oamenii au protestat în stradă.                                          Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza