AUDIO Raed Arafat a demisionat

Raed Arafat a demisionat marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Adăugat: 10 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Raed Arafat-agerpres
trimite pe mail

Subsecretarul de stat Raed Arafat  şi-a dat demisia, în urma nemulţumirilor legate de articolul din Legea sănătăţii referitoare la privatizarea serviciilor medicale de urgenţă.

Raed Arafat a precizat, într-o declaraţie de presă,  că demisionează din cauza faptului că nu este de acord cu actuala formă a proiectului legii sănătăţii.

Între altele, el a subliniat că sistemul actual de medicină de urgenţă este bine reglementat, considerat un exemplu de bună practică pentru toate ţările din regiune şi sugerează să nu fie reformat, cel puţin deocamdată.

 

Audio Raed Arafat


Raed Arafat a mai spus că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.

El a mai spus că a fost sunat de mulţi colegi care l-au rugat să rămână la Ministerul Sănătăţii. El a precizat că pentru cei care se întrebau dacă a murit, le răspunde că nu a murit şi că va fi în continuare în sprijinul sistemului de urgenţă.

De asemenea, Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în ce priveşte sistemul de urgenţă, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătăţii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.

"Ieşind în afara Ministerului Sănătăţii voi putea apăra sistemul de urgenţă mai bine", a precizat Raed Arafat.

Minsitrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a susţinut o declaraţie de presă în care a subliniat că a luat la cu regret de intenţia lui Arafat de a demisiona.

"Este  regretabil că s-a ajuns la această situaţie, am încercat să-l conving zilele acestea, l-am rugat să se concentreze pe îmbunătăţirea sistemului", a spus ministrul.

Audio: Ritli Ladislau

UDMR  regretă demisia medicului Raed Arafat , pe care îl consideră un profesionist în domeniul sănătăţii.

Preşedintele Uniunii Kelemen Hunor speră că fostul subsecretar de stat va fi în continuare un actor important în ceea ce priveşte legislaţia şi politicile publice în domeniul sănătăţii.

Raed Arafat a avut mai multe luări de poziţie legate de acest subiect, declarând în pricipal, că noul proiect de lege distruge serviciul de urgenţă şi că "misiunea salvării de vieţi este înlocuită de competiţia comercială".

Subsecretarul de stat  Raed Arafat spune că a transmis Comisiei Prezidenţiale punctele de vedere pe proiectul legii sănătăţii şi că, după o a doua discuţie în comisie, nu a mai fost acceptat la dezbateri.

Subsecretarul de stat  Raed Arafat şi preşedintele României au avut un schimb dur de replici într-o emisiune la Realitatea TV, în care preşedintele l-a acuzat că nu a trimis observaţiile sale pe tema serviciilor de urgenţă.

Preşedintele a menţionat, de asemenea, că nimeni nu ridică problema privatizării SMURD.

"SMURD se află la Ministerul de Interne, este ataşat unităţilor de pompieri, intervenţii în caz de urgenţă", a adăugat Băsescu, Raed Arafat replicând că el nu a invocat că s-ar privatiza SMURD.

"Eu vorbesc de sectorul public de urgenţă, domnule preşedinte, nu de SMURD", a spus Arafat.

Fondatorul SMURD, Raed Aarafat,  a fost acuzat de preşedintele Traian Băsescu că este duşmanul reformei în sănătate şi sfătuit să plece de la Ministerul Sănătăţii dacă este nemulţumit.

Arafat a declarat că se gândeşte până marţi, dacă îşi va da demisia din fucţia de subsecretar de stat la minsiterul sănătăţii,  pentru a putea discuta despre acest proiect al legii sănătăţii din afara sistemului.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza