AUDIO Puterea şi Opoziţia s-au înţeles pe sesiunea extraordinară a Parlamentului

Reprezentanţii Puterii şi Opoziţiei au căzut de acord pe convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare săptămâna viitoare.

Adăugat: 18 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc a declarat, după întâlnirea dintre Putere şi Opoziţie, că săptămâna viitoare va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului, aşa cum a cerut Opoziţia.

"Propunerea, pe componenta politică, a fost aceea de a avea sesiunea extraordinară a Parlamentului, pentru că în Parlament este locul unde trebuie dezbătute, dezamorsate şi rezolvate, inclusiv, conflictele din societate şi, de aceea, săptămâna viitoare, vom avea o sesiune extraordinară a Parlamentului, locul unde să se discute problemele specifice unei ţări", a spus premierul.

El a calificat întâlnirea dintre Putere şi Opoziţie drept un câştig şi a vorbit despre importanţa dialogului dintre cele două părţi.

Premierul a punctat că actuala coaliţie doreşte stabilitate politică şi economică.

"'Există dialog şi dialogul în  nicio situaţie nu are cum să strice, să facă rău  Din perspectiva coaliţiei este important pentru România ca în 2012 să avem stabilitate politică şi economică", a spus Emil Boc.

UDMR, de acord cu sesiunea extraordinară

UDMR s-a pronunţat pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, susţinând că în cadrul instituţional se poate discuta orice soluţie.

"Am spus că, în primul şi în primul rând, dezbaterile politice trebuie readuse în Parlament, într-un cadru instituţional şi, aici, putem discuta despre orice soluţie, despre orice variantă şi putem discuta toate problemele politice, inclusiv cele care au apărut în aceste zile", a explicat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Coaliţia vrea dialog cu opoziţia

Coaliţia a propus crearea unui  consiliu de dialog economic cu opoziţia, pentru a menţine stabilitatea economică a ţării.

"Pe componenta economică, am propus crearea consiliului de dialog economic putere-opoziţie, care să aibă ca obiectiv fundamental menţinerea şi crearea, în continuare, de locuri de muncă, în România, pentru că ştim foarte bine că locul de muncă este cel mai important, în ultimă instanţă, pentru fiecare dintre cetăţenii acestei ţări şi, în continuare, repet, într-un context economic internaţional, care este departe de a fi stabil şi liniştit, România trebuie să nu piardă, în primul rând, ce a câştigat, adică, să nu dăm cu piciorul la sacrificiul românilor, din aceşti ani", a spus premierul.

Emil Boc este dispus să vină în Parlament o dată pe lună, la "ora Guvernului" pentru a "da socoteală" Parlamentului despre deciziile economice luate.

"Nu în ultimul rând, Guvernul are toată deschiderea şi disponibilitatea de a veni în Parlament, la ora Guvernului, o dată pe lună, dacă se vor modifica regulamentele celor două Camere, şi propunerea noastră este să se modifice regulamentele Camerelor, astfel încât să fie instituită această oră a Guvernului, lunar, în fiecare Cameră, pentru a veni şi să explice şi să dea socoteală în faţa Parlamentului, cu privire la problemele din societate sau deciziile pe care urmează să le ia", a spus premierul.

USL a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

Uniunea Social Liberală a solicitat, duminică, convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care să dezbată situaţia politică actuală şi tensiunile sociale.

Uniunea Social Liberală doreşte ca în sesiune parlamentară extraordinare să se dezbată situaţia politică actuală şi tensiunile sociale fără precedent şi să genereze o soluţie politică care să preîntâmpine escaladarea acestor tensiuni, se scrie într-un comunicat de presă.

USL a făcut acest demers ca urmare a faptului că autorităţile dau dovadă de o "atitudine incalificabilă", în ceea ce priveşte protestele din ultimele cinci zile.

"Uniunea Social Liberală constată absenţa totală a autorităţilor şi atitudinea incalificabilă a actualei puteri, care, în locul unei reacţii responsabile şi raţionale, în faţa protestelor publice, nu ne-a oferit decât intevenţia jenantă a unui politruc de mâna a doua, precum Sever Voinescu", este menţionat în document.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza